Toppbildet: Gode minner fra VM ultratrail i Connemara Irland i 2011 da de norske gutta kapret bronse etter Frankrike og Italia i lagkonkurransen. Individuel kom Torbjørn Thorsen Ludvigsen på fjerdeplass og Sverre Morten Slethaug på10. plass.

VM arrangeres sammen med MaxiRace
MaxiRace og VM kan skilte med en knallhard 86km lang løypa med 5 300 høydemeter. - Vi må derfor se på hva løperne presterer på tilsvarende bratte ultraløp, sier Sharon Broadwell som er leder av NFIFs Ultraløpsutvalg. - Det er mange løp som er 80 kilometer og lenger i terreng som har for lite kupering til å gi et godt nok inntrykk av kapasiteten til løperne, sier Broadwell - som lenge trodde at hun hadde en kjernegruppe på 6-7 løpere som var ganske sikre, men som nå er litt mer forsiktig i og med at det er så mange norske ultraløpere som imponerer i fjellterreng.

Aktuelle kandidater
Kondis.no har sett litt på hva som bør være aktuelle løpere til VM ultratrail 2015:

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, Sverre Morten Slethaug, Sondre Amdahl, Didrik Hermansen, Eirik Dagssønn Haugsnes, Ola Hovdenak, Lars Erik Skjervheim virker sterkest med Thomas Andersen, Tom Erik Halvorsen og Robert Hansen som solide outsidere. Det blir vanskelig å velge bort noen av denne gjengen. "Flatløper" John Henry Strupstad har også litt lyst til å løpe VM terrengultra, og stiller opp på 100 km i Nordmarka Ultra Challenge i håp om å imponere så mye at han kommer med i vurderingen.

På kvinnesiden er det ingen opplagte kandidater, men løpere som Therese Sjursen, Marthe Pedersen, Ninette Banoun og Maria Nordfjäll kan komme i betraktning avhengig av hvilket nivå utvalget legger seg på med tenke på mulig plassering.

Første uttak i november
Allerede i begynnelsen av november skal Ultraløpsutvalget ta ut en del av neste års VM-tropp, kanskje så mange som 5-6 herreløpere. Ytterligere og avsluttende uttak vil skje i midten av mars, etter at det siste aktuelle kvalifiserende løpet er arrangert og etter at det er helt avklart hvor mange løpere Norge får stille med i mesterskapet.

Transgrancanaria
Resten av høsten 2014 og fram til siste uttak i mars 2015 vil enkelte løp på kontinentet være kvalifiserende for VM-uttak, og eller mest aktuelt er kansje Transgrancanaria 7.- 8. mars.

Let eventuelt opp andre aktuelle løp på 70-80 km+ og masse høydemeter på DUV's race calendar.
Ta evt. kontakt med Sharon Broadwell for å diskutere aktuelle løp.

MaxiRace hjemmeside

Thomas Andersen imponerte i MaXi Race, neste års VM-løype

Terreng-VM hjemmeside

MaXiRace_full_loop_86km_med_profil.jpg