NB! Gratuler Laila med 60 årsdagen i kommentarfeltet nederst på denne siden.

Det var flotte forhold i år til å løpe fort. Fin temperatur og vindstille. De siste årene har det vært litt overskyet på morgenen før start også forsvinner skydekket underveis i løpet og det blir varmt og fint. Det store samtaleemnet hvert år til frokost er, skal en løpe i kort bukse/trøye eller lang. Det kan ofte være litt kjølig ved start på Valdresflya, men det blir fort varmere når en kommer nedover i bakkene. En har nok ofte en tendens til å ha for mye klær på seg ved start.

Alle resultater klassevis

Hovedside Fjellmaraton på kondis.no

Fredrikstad IF omtale av løpet

Fjorårets Fjellmaraton

Alle foto: Thorstein Haugen

Spente halvmaratonløpere på Beitostølen før avreise med buss til Valdresflya. Fra venstre Anniken Jørgensen, Geir Johannessen, Einar Skar, Jørgen Gurandsrud, Kristin Josefsen (delvis skjult, og som dokumenterte sin storform fra Handymanløpet og løp inn på 1:34:09), Egil Holme, Laila Herlovsen, Arild Rostad, Marit Hall og Ragnhild Hafstad.

Disse tre jentene debuterte alle på halvmaraton og hadde overhodet ingen problemer med å gjennomføre de 21 lange kilometrene ned fra Valdresflya. De er fra venstre Marit Hall, Ragnhild Hafstad og Anniken Jørgensen. Alle tre har trent løping i ett til to år og Ragnhild har lagt om hele sin livsstil og har hatt en kjempeframgang.

Geir Johannessen og Egil Holme gjorde begge to meget bra løp. Geir som er gammel golfspiller har "tælla" milevis rundt på diverse golfbaner gjennom årenes løp og har hatt en veldig formutvikling i år. Onsdagen tidligere i uka var han og løp Handymanløpet og på sin halvmaraton i dag løp han på 1:26:47, noe som er ny pers. Egil Holme derimot er gammel løper og har vært med på mange mosjonsløp og løp på 1:25:43.

Den evigunge Laila Herlovsen gjemmomførte sin 20. halvmaraton på Beitostølen og feiret i tillegg sin 60 årsdag. Hennes løpsvenner i Fredrikstad IF sørget for bløtkake og bursdagsselskap, til Lailas store overraskelse. Her kommer hun sammen med en annen løper som løp like fort som Laila.

Egil Holme ble beste mannlige halvmaratonløper fra Fredrikstad IF. Han fikk en flott 6. plass i menn 55-59 år og brukte 1:25:43.

Rolf Bøhn som løp på 1:27:59 på sin halvmaraton.

Sjur Tømte, som løp maraton og forbedret sin tid fra i fjor, løp på 3:32:59. Han vant den interne konkurransen mot Trond Nilsen og var storfonøyd med det.

Hege Gathen gjorde en flott halvmaraton og brukte 1:41:13 på sine 21 kilometre. Hege løper en del lange løp og sprang Barcelona Marathon tidligere i vinter.

Marit Hall som er gammel svømmer var en av debutantene på halvmaraton og brukte 2:05:06. Hun hadde håpet på en tid under 2 timer og har helt sikkert potensiale til det i sitt neste løp.

Trond Nilsen løp maraton, og fikk det tungt i bakkene opp fra Bygdin.  Han løp på 3:47:00, men måtte se seg slått av treningskompisen Sjur Tømte. Trond var på ingen måte en slagen mann av den grunn, og var bare mere motivert enn noen sinne til å trene enda mere og bedre. I fjor var det Trond som var raskest av de to på Beitostølen.

May Ulvåen løp inn til en flott 4. plass i sin klasse på tida 1:47:25. For ordens skyld, hun holdt seg innenfor lovlig fartsgrense på stedet.

Jørgen Gurandsrud løp på 1:48:09.

Terje Svensson perset på maraton og brukte 3:49:57. En må ta i betraktning at dette er en meget hard maratonløype, så i en flat og fin maratontrasé kommer det til å gå styggfort Terje.

Lasse Høili slutter aldri å imponere, i dag løp han på 1:50:13 og fikk en fin 7. plass på halvmaraton i klasse menn 65-69. Når det er sagt visste alle at noe stort var på gang da Lasse stillte i sine grønne "racing-sko". For å bruke Lasses egne ord " i denne løypa på Beitostølen har jeg mye å gi ". Her blir han heiet i mål av Tore Eriksen og Lena Engeli.

Per Arne Carlsen løp inn til 1:53:28.

Vår alltid like blide bussjåfør, Arne Sannes, løper i mål på sin 10 kilometer Fjellgeita.

Kari Graham (632) løp halvmaraton og brukte 1:58:26.

Arild Rostad løp på 1:58:38 på sin halvmaraton.

Etter løpet var det fotballkamp mot "Beito-Bertene".