Som tidligere kan en etterpåmelde seg helt fram til 20 min før løpet starter. 

Alt fungerer som i fjor. Det eneste som er endret er prisene på, leie av Emit-brikker og etterpåmeldingsgebyret. Leieprisene på brikkene er økt fra kr. 40 til kr. 50 og etterpåmeldingsgebyret er økt til kr. 100 fra kr. 50.
Nye og gamle deltakere ønskes velkommen til nye løp i karusellen i 2011, sier arrangørene på sin hjemmeside.
 

Maratonkarusellen - generell info
I en årrekke arrangerte Hans-Jacob Berntsen Norgeskarusellen med seks løp i Fana. Da han signaliserte at han ville trappe ned i 2005 ble ideen om Maratonkarusellen født. Første løpet i Maratonkarusellen ble arrangert i januar 2006. Ser en Norgeskarusellen og Maratonkarusellen under ett er Bergen Ultra et av Norges lengstlevende ultrastevner her i landet. Maratonkarusellen blir arrangert fem ganger pr år, vanligvis i januar, februar, mars, oktober og desember. Se eget menypunkt for løpsdatoer.

Distanser
På samtlige karusell-løp arrangeres det 1/2 og 1/1 maraton. Under Bergen Ultra blir det også arrangert 1,5 maraton og 100 km. På 1.5 maraton og 100 km blir maratontiden registret - slik at løpene også godkjennes som fullført maraton.

 
Sted
Start og målgang er på Fana stadion for alle løpene og alle distanser.
Høy kvalitet på løpene
Servering (ca. hver 3,3 km) av sportsdrikk, cola, vann og bananer. I tillegg variert kost som banan og sjokolade. På Bergen Ultra vanker det gjerne enda noe ekstra...
Kontrollmålte løyper av Kondis-sertifisert løypemåler. Nøyaktige km-markeringer. Relativt raske, flate løyper. God sosial ramme.

Løypebeskrivelse
Løypa består av en tur/retur-løype og går på asfaltveier som enten er helt bilfrie eller har svært lite trafikk. En stor del av strekningen er på et nedlagt togspor, og går langs idylliske, landlige omgiveler.

Det løpes nøyaktig en halv maraton pr sløyfe og samme sløyfen løpes 2 ganger for hel maraton. Bortsett fra en bakketopp ved Fana stadion som må løpes opp og ned begge veier og fra begge sider, er løypen småkupert og lettløpt. Totalt sett tror vi det er en av Norges raskeste maratonløyper. 100-km går i 5 "fram-og-tilbake" á 20 km. Da blir det enkelt å følge med på tiden - og på konkurrentene foran og bak deg.

 "Fem på bergensk jord"
De som deltar på fem av løpene i Bergen, (du kan velge mellom maratonkarusellens 5 løp + Fanaløpet som kun er 1/2 maraton) får en flott pokal med inskripsjon "Fem maraton på bergensk jord + årstallet gjennomført" eller "Fem 1/2-maraton på bergensk jord + årstallet gjennomført". De som løper lengre enn 1/2– eller 1/1-maraton i Bergen Ultra får selvsagt også godkjent løpet i kvalifiseringen til pokalen. Navnet ditt vil også stå på pokalen,

Alle bilder fra samme løp 23.01.2010. Alle foto: Jan RIngheim
Reportasje fra løpet kommer på  www.kondis.no
Slik gikk det i fjor  
Påmelding kan også gjøres fra hjemmesiden