Marianne og Tommy vant spennende Parmaraton
Det var maratonfest på Ringerike i går med totalt ca 1.500 deltagere på maraton, parmaraton og maratonstafett. I parmaraton mix vant Marianne Opsahl og Tommy Torgersen etter å ha løpt hver sin sterke halvmaraton, men avgjørelsen falt ikke før helt på slutten av løpet.
Tommy+inn+til+seier+for+samboerparet+Opsahl%2FTorgersen+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Tommy inn til seier for samboerparet Opsahl/Torgersen (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Se stor Kondisreportasje med masse bilder: HER
Alle resultater: HER

To par med i ulik taktikk

Det var to soleklare favorittpar i klassen parmaraton mix på startstreken i Hole. Det var SK Vidar's Kamilla Kleive/Runar Gilberg og Ull/Kisa IL's Marianne Opsahl/Tommy Torgersen. Det ble litt ekstra spennende siden de mixet lagene ulikt, slik at Vidar hadde Runar på første halvmaraton fra Hole til Hønefoss mens Marianne løp for Ull/Kisa.

Det ble selvsagt rått part, men Marianne løp bra, og sendte Tommy ut på den tyngre etappen til Jevnaker ca 13 minutter etter Kamilla. Ville han klare å ta igjen dette??
Marianne kom seg ut i løypa (med bil) og sekunderte Tommy 5-6 km før mål - og der var avstanden nede i ca 3 minutter. Det trodde begge ville holde, og det stemte. En drøy kilometer før målgang i Jevnaker sentrum var han forbi og kunne paradere inn til seier for samboerparet.
Marianne+underveis+p%E5+sin+etappe+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Marianne underveis på sin etappe (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Snart operasjon

Det fine løpet og seieren var en fin men tidlig avslutning på sesongen for Marianne. Om noen få dager skal hun opereres i venstre (eller var det høyre) hæl, en tilsvarende operasjon hun gjennomgikk i den andre hælen for et par år siden. Det har latt seg gjøre å løpe med skaden, men smertene er store, spesielt i utforbakker.

Nå blir det operasjon og deretter en lang periode med alternativ trening. Skikkelig kvalitetstrening på bena regner hun med å klare fra januar av, og det bør være tidlig nok til at hun kan få en fin sesong også neste år. I år har hun perset på alle distanser hun har løpt, og det er ingen grunn til at hun skal slutte med slike vaner.

De beste tidene i klassen:
1. Marianne Opsahl/Tommy Torgersen, Ull/Kisa IL 2.48.19
2. Runar Gilberg/Kamilla Kleive, SK Vidar 2.49.13
3. Torunn Økern Jensen/Håvard Hågård, Ringerike O-lag 2.58.27

Alt i alt var det med 54 lag i parmaraton og 171 8-mannslag på stafetten.
Olav+Engen+p%E5+vei+inn+til+6.+beste+tid+p%E5+helmaraton+etter+et+l%F8p+med+jevn+fart+hele+veien+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Olav Engen på vei inn til 6. beste tid på helmaraton etter et løp med jevn fart hele veien (foto: Bjørn Hytjanstorp)
42 løp helmaraton uten stafettpinne
Maratonløypa på Rimgerike er ikke av de letteste med mye bakker og omlag 1/3 av distansen på skogsveier og stier. Likevel stilte det 42 løpere på full distanse, en økning på 25% fra fjorårets løp.

Undertegnede debuterte i dette løpet og opplevde en kjempeflott atmosfære hele veien med stafettløpere rundt meg hele tiden og masse folk langs løypa, ikke minst ved de 7 vekslingene og inn mot mål. Selv om løypa var tung var det en skjeldent fin trasè.

Den lokale maratonløperen Ole Tom Amlien vant totalt på 3.10.03, mens undertegnede vant 55-59 års klassen på dagens 6.beste tid, 3.17.47 (løperen på 2.24 i resultatlista har fått en time for god tid). Dorte foss fra Raufoss var raskeste dame på 3.29.57