Forholdene for sykkelritt var gode, og det var stort sett tørt og fint vær i den 105 km lange løypa. Noen regnbyger kom, men de tørket raskt opp igjen.  

Fra Erlend Andersen i Ørsta CK har vi mottat følgende rapport:

-Ørstarittet blei i år arrangert for sjette gang under Naturfestivalen og det med ny deltagerrekord.

Rittløypen er ikke ekstrem på noen som helst måte. På Søre Sunnmøre ligger veiene langs fjordene og vi har ingen lange motbakker eller høye fjelloverganger. Rittløypen viser de berømte Sunnmørsalpene, og langs Ørstafjorden sykler en helt i fjøresteinene. Variasjon er stikkord for denne løypen. Løypen går også gjennom aktive landbruksområder (snart en severdighet på Vestlandet).

Selv om det ikke er en spesielt hard løype, er den hard nok for de fleste. Vinneren har alltid kommet aleine til mål. Vinner i år ble 20 år gamle Martin Nevstad fra Ulsteinvik, en talentfull utøver som satser på å bli proffsyklist. Han rykket ifra feltet opp mot Krøvelseidet.

Rittet har hvert år deltagere fra hele Sør-Norge. Mange har familie i regionen, sunnmøringer finner vi overalt. Det er straks mer komplisert å arrangere sykkelritt i fellesferien, men vi synes det er ekstra gøy med alle tilreisende. 

Vi har også et trimritt parallelt med hovedrittet. Mange unge syklister er med på dette. Det er få tenåringer som driver med sykling på Sunnmøre, men det er større engasjement i yngre årsklasser.

Arrangøren satser på god service i målområdet og rytterne tar seg god tid før hjemreise. Matbordet er i særklasse for arrangement.

Ørsta Sykkelklubb har 125 medlemmer, og ble etablert i 2003. Klubben har Ingen voksne aktive syklister, men stort sett bare tursyklister. Vi bygger opp klubben med tilbud til alle årsklasser, og har trenere med utdanning. Målet er å kunne gi et godt tilbud også til utøvere som vil satse på konkurransesykling.  Ørsta SK skal for første gang arrangere gateritt for aldersgruppe 10-16 år seinere i høst. Det blir spennende.

Se hva Møre-Nytt skriver om Ørstarittet

Også Vikebladet omtaler Ørstarittet