Mellerunden ble søndag 28. februar arrangert for 40 gang. Rennet går i Valdres, nærmere bestemt Skrautvål, og er et samarbeid mellom idrettslagene Rogne og Skrautvål. Dagens renn hadde 228 deltagere som gikk på tid, og ca 160 trimløpere. Dette er deltakerrekord i nyere tid.

228  deltakere i Mellerunden.

Totalvinner ble Jonas Nielsen fra Lørenskog skiklubb på tida 2:10:31. Det er en solid forbedring av den gamle løyperekorden på 2:22:04, satt i 2008. Ine Wigernæs, Lyn Ski var best blant jentene på tiden 2:42:29

Rennet er seeding for Birkebeineren, og mange fikk trolig ei god seedingstid på det gode føret. Sporene kan sammenliknes med de berømmelig trikkeskinnene, og 7-8 minusgrader og skinnende sol gjorde sitt til at dette ble et flott skirenn. VR40-føre gjennom 44 kilometer gjorde det heller ikke til noen kunst å smøre ski.

Arrangøren fikk mange gode tilbakemeldinger på rennet, og det er alltid hyggelig å arrangere skirenn for trivelige skiløpere. Skrautvål IL og Rogne IL ønsker alle deltakere velkommen tilbake neste år!

Resultater i PDF-format

Martin Sæbu