Stiftelsen Midnight Sun Marathon er en institusjon i Tromsø - og de er også i økonomisk posisjon til å kunne tildele stipend på til sammen 100.000 kroner til lovende idrettstalenter.

Nå har stiftelsen også økt den faste bemanningen fra 2 til 3 personer på full tid. Ingvild Blomseth Helgesen begynte i full jobb ved Midnight Sun Marathon 1. juni sammen med daglig leder Nils I. Hætta og Jan Schjetlein.

Det har ikke alltid vært like greit
Avisa Nordlys hadde for få dager siden en reportasje i forbindelse med bemanningsøkningen, og til avisa sier Nils Hætta:
– Det har vært litt for hektisk for den lille staben vi har hatt, og nå har vi styrket bemanningen. Det har vært en langsiktig plan. MSM er en paraply-organisasjon, og byen har behov for det. Planen har hele tiden vært å putte flere arrangementer under paraplyen. Nå er det brukbar økonomi i stiftelsen og det gir muligheter.

Det har langt fra alltid vært sånn i MSM-stiftelsen.
– De første årene hadde vi bare MSM, og det var veldig sårbart med bare ett arrangement. Det var mange løp som måtte legge inn årene på slutten av 1990-tallet. Det var MSM også i fare for å måtte gjøre, sier Hætta.

Det som "reddet" MSM i de vanskelige årene med under 2000 deltagere, var den utenlandske deltagelsen. I fjor var det rekordmange 5600 påmeldte, og så langt i år er 4500 påmeldt.
- De utenlandske deltakerne står for 82 prosent av løperne på helmaraton, og femti prosent av halvmaraton. Det forteller alt hvor viktig de er for MSM, sier Hætta til avisa Nordlys.

Årets Midnight Sun Marathon:
Løpets hjemmeside: http://www.msm.no/
Program fir MSM-helgen 17. - 19. juni

Lørdag blir det storfint besøk:
14:55                Kongeparet ankommer startområdet
15:00                Dronning Sonja Starter Labb og Line-barneløpet

Fra fjorårets løp: Midnight Sun Maraton - en femstjernes løpsfest
 

worlds_best_marathons_midnight_sun_marathon_tromso_norway_640.jpg
Bilde fra artikkelen: Midnight Sun Marathon blant verdens beste

 

DISSE 4 MOTTAR MSM IDRETTSSTIPEND 2016

Stiftelsen Midnight Sun Marathon tildeler Vilde Fjelldal, Medkila IL, Adam Ismael Wenham, Tromsø Svømmeklubb, Fredrik Vaeng Røtnes, BUL Tromsø og Ramona Eriksen, AK 1954 Vardø hvert sitt idrettsstipend pålydende 25.000,-.

- Det er med stor glede vi deler ut idrettsstipend til fire unge talent, fra så vidt forskjellige idretter. I overkant av 2600 stemmer har kommet inn, og det vitner om et stort engasjement, forteller daglig leder i MSM, Nils I. Hætta.

Om vinnerne:

Nominert

Idrettsgren

Idrettsklubb/lag

Alder

Fylke

Begrunnelse

Ramona Eriksen

Bryting

Atletklubben 1954 Vardø

19

Finnmark

Er fra bryteklubben AK-54 i Vardø. Hun tok bronse i EM for kadett i bryting juni 2013 og fortsatte med bronse i ungdoms- VM i august samme året. Har en rekke NM medaljer. Har gull i årets NM. Hun satser nå for fullt som 24 timer utøver. Det store målet er å kvalifisere mot OL i Japan 2020.

Adam Ismael Wenham

Svømming

Tromsø Svømmeklubb

18

Troms

Adam er på landslaget for funksjonshemmede. Han har nettopp deltatt i EM svømming og vant bronsemedalje i 100 meter bryst. Han er tatt ut til Paralympics i Rio De Janeiro 2016 og han er Norges fremste svømmer for S14.

 

I 2014 satte han ni norske rekorder og tok elleve NM- gull under junior NM.

Fredrik Vaeng Røtnes

Kappgang

BUL-Tromsø Friidrett

20

Troms

Startet året med 2x U23-rekord på 3000m innendørs og raskeste debuttid på 20km av en nordmann noensinne. Blir satset på av NFIF som landsdelens fremtidige OL-håp. 5 gull og 4 sølv fra NM.  Framtidig mål er gull i VM og OL. Norsk mester på 10 000m. 2016

 

Vilde Fjelldal

Fotball

Medkila IL

18

Nordland/ Troms

Vilde utmerker seg både nasjonalt og internasjonalt. Har representert alle og scoret mål for alle aldersbestemte landslag. Har utrolige 11 landslagsmål på 20 kamper for U19 landslaget.

Har vært svært delaktig på Norges vei til U19 Em i Israel i 2015 og U19 EM i Slovakia2016.


Overrekkelse vil skje lørdag 18. juni kl. 15:40 på Stortorget i Tromsø.

Om MSM Idrettsstipend
Det var styret i stiftelsen Midnight Sun Marathon som tidligere i vår fattet vedtak om å dele ut stipend til en eller flere unge utøvere.

Kriterier for MSM Idrettsstipend:
Stipendene skal alle gis til yngre utøvere i etableringsfasen og som tilhører toppen innen sin idrettsdisiplin. Utøveren skal kunne vise til regionale og/eller nasjonale plasseringer innen sin idrett.

  1. Idrettsstipendet deles ut til en enkeltutøver fra landsdelen, som vil si Nordland, Troms og Finnmark.Kandidaten må være i alderen 15 (fylt i 2015) til 20år

  2. Kandidaten må være medlem av et idrettslag i Nord-Norge, tilhørende NorgesIdrettsforbund.

  3. Kandidaten kan bare motta stipendet engang

  4. Kandidater som er midlertidig bosatt andre steder, for eksempel studenter, er fullverdige kandidater.

Stiftelsen Midnight Sun Marathon ble etablert i 1989 av TUIL Friidrett, Troms Kraft, Sparebank 1 Nord-Norge, Macks Ølbryggeri, Tromsø Kommune og iTromsø. Stiftelsen arrangerte det første Midnight Sun Marathon i 1990. Løpet er verdens nordligste AIMS-sertifiserte maratonløp.