Det ble som venta en duell mellom Mikael Olsen og Carlos Silva de Brito på den 8 km lange Folkemila. Olsens sluttid ble 25.02, og det var en forbedring av vinnertida hans fra i fjor på 52 sekunder. Løyperekorden er på 23.35, satt av Frank Bjørkli i 1993.

Mikael Olsen innrømmet etterpå at det var hardere å vinne i år enn i fjor:

- Carlos er en langt bedre løper enn skiløperne som jeg konkurrerte mot i fjor. Han hører med i norgestoppen og jeg synes det er en bedre prestasjon å løpe jevnt med ham og vinne enn det er å beseire Tor Arne Hetland og Frode Estil, sa Olsen til Namdalsavisa.

Halvmaratonvinner Morten Skarstad kom fra det store ukjente under St. Olavsloppet i fjor sommer og imponerte med meget gode etappetider. På halvmaraton i Drammen i fjor høst løp han på 1.08.51. Nå kutta 35-åringen 16 sekunder av persen, og det var sterkt i et løp der han var helt uten konkurranse.

- Det gikk jevnt fort fra start. Men fra vendepunktet ved Skage og tilbake til Namsos, var det motvind og regn. Det gikk seigt. Dette er slett ingen lett løype, sa uttalte Skarstad til Namdalsavisa etter løpet.


Resultater

Les om duellen mellom Olsen og de Brito i Namdalsavisa

Les om Morten Skarstads løp i Namdalsavisa