Knut Kvalheim satte den norske rekorden da han løp på 3.56,2 på Bislett i 1974. Den har vært ei lei nøtt for norske løpere å bryne seg på, og med løpet sitt nå i kveld rykker Henrik Ingebrigtsen opp på en tredjeplass på den norske alle-tidersstatistikken. Knuts bror, Arne Kvalheim, løp på 3.56,4 allerede i 1971.

Ikke overraskende tok verdens beste mile- og 1500 m-løper, Asbel Kiprop, en ny triumf. Denne gangen ble det også årsbeste i verden med 3.49,22. Den langbeinte kenyaneren seiler opp som en klar gullfavoritt på 1500 m i OL.

2:52.01

Det ble på forhånd spekulert i norgesrekord på den engelske mile, men det fungerte ikke helt som håpet for Henrik Ingebrigtsen denne gangen. (Foto: Bjørn Johannessen)

(Foto: Per Inge Østmoen)

Kiprop i tet. Og der lå han helt til målstreken ble passert. (Foto: Bjørn Johannessen)

Asbel Kiprop hadde god kontroll og kunne hilse til publikum i det han passerte målstreken som vinner på 3.49.22. (Foto: Per Inge Østmoen)

(Foto: Bjørn Johannessen)