Ingressbildet: Vinnerne på alle distanser, fra venstre: Bjørn Ekeberg, Christine Næss, Gunhild Halle Haugen og Øystein Mørk. (Foto: Geir-Morten Hansen)

Etter et noe labert langtidsvarsel og relativt beskjeden påmelding var det glede å spore hos arrangøren da værprognosene endret seg inn mot løpet, solen tittet frem på løpsdagen, og det rant inn med etteranmeldinger. Det ble til slutt flott løpevær da Havna-løpet ble arrangert for 4.gang på lørdag. I fjor var det 101 deltagere på 5 og 10 km, mens det i år var 203, en økning på 100%!

Øystein Mørk, SK Kraft, og Gunhild Halle Haugen, IL Runar, løp godt og gjentok seirene fra 2014. Mørk løp på 16.04 og var med det hele 21 sekunder raskere enn i fjor, mens Halle Haugen løp omtrent som sist og endte på 18.02. På plassene bak Mørk fulgte Øyvind Wiger fra Modum FIK på 16.20 og Mikkel Knif, Larvik Turn IF, på 16.56. I kvinneklassen gikk de øvrige pallplassene til Siri Rostoft, BUL, og Maja Ellefsrud, Nesodden IF.

På den dobbelte distansen leverte Bjørn Ekeberg fra Tyrving IL et meget godt løp i den kuperte løypa og vant på 33.41. Det var god margin ned til Håkon Hjemly på 34.41 og Erlend Nydal på 35.19. Kvinneklassen ble vunnet av 15 år gamle Christine Næss fra Asker Skiklubb friidrett. Christine løp godt og vant suverent på tiden 38.49. De to neste plassene gikk til Ingrid Storm på 42:20 og Line Mørken på ca 43:30*.

Resultater (ekstern lenke)
* Line Mørken står ikke i resultatlistene, men Kondis har registrert henne i mål på ca 43.30.

Fra starten på 10 km. Vi ser dagens vinner, Bjørn Ekeberg, midt i bildet med startnr 21.

10 minutter etterpå gikk starten på 5 km.

Vinner_5km.jpgØystein Mørk fornøyd med seier på 5 km.

Halle_Haugen.jpgGunhild Halle Haugen har for vane å vinne de løpene hun stiller opp i, så også denne gang.

Ekeberg.jpgBjørn Ekeberg sjekker tiden ved målgang på sin 10 km. Den ble god - 33:41.

Christine_Naess.jpgSterk løping av unge Christine Næss fra Asker Skiklubb friidrett. Solid seier på 10 km.

Vegard_Aasen.jpgVegard Aasen overgikk sine egne forventninger og løp i mål til 6.plass i klassen (M35-39) på tiden 20:32.

Aage_Hansen.jpgDagens eldste deltager var Aage Hansen (89) som har deltatt flere ganger tidligere og er still going strong!

Før 5 og 10 km ble det arrangert barneløp med mange deltagere.

IMG_4015.jpgIngenting å si på rekrutteringen.