Se reportasjen fra 2015-løpet: To løypekorder da 1230 løp Mørketidsløpet i Tromsø
 

ToppBannerPolarNi2014.png


Halv_Hilde_AdersBildet til høyre: Hilde Aders, Tromsø Løpeklubb satte rekord på Polar Night Halfmarathon med tiden 1:23:33. (Arrangørfoto)


Mørketidsløpet i Tromsø mer populær enn noen gang før. For en uke snudde solen og det går mot lysere dager.

Løpet arrangeres lørdag 9. januar.

- Vi kan nå annonsere at vi allerede har satt ny deltakerrekord på PolarNight halfmarathon eller Mørketidsløpet som det også kalles, sier daglig leder Nils I. Hætta i Midnight Sun Marathon

Halvmaratondistansen ble fulltegnet allerede for to uker siden. Nå er det påmeldt 1245 løpere fra førti forskjellige nasjoner. Utenlandsdeltakelsen i løpet har skutt i været og hele 67 % av deltakerne som står på startstreken den 9. januar er fra utlandet.

- Den svake norske krona gjør at utlendingene har åpnet øynene opp for Norge. Men det er ikke bare det som trekker. Arktisk og drømmen om å se nordlyset er selvfølgelig også med på å gjøre løpet populært. Flere turoperatører har allerede i mange år solgt turer til Polar Night Halfmarathon og Tromsø, sier Hætta og fortsetter:

- Turoperatørene er svært viktig for oss og vi har noen av disse som gjør en fabelaktig jobb for å markedsføre vårt løp. Likevel er det de individuelle deltakerne som er i flertall. I år har også et spansk TV-selskap i tillegg til et tysk løpsmagasin planer om å lage reportasje fra løpet og deltakernes opplevelser av å løpe på vinterføre og sne. Mange av de tilreisende har aldri løpt under slike forhold tidligere, så det er mye spenning og usikkerhet blant deltakerne.Standardspørsmålet som vi oftest får, er om skotøy og klær å løpe i.

Mørketidsløpet har vært arrangert hvert år siden 2004 og har i mange år vært Norges største vinterløp. Arrangøren Stiftelsen Midnight Sun Marathon tilbyr tre forskjellig distanser og du kan velge mellom Stamina Mørketidstrim, Mørketidsmila (10 km) og halvmaraton. Maks antall deltakere er 1400 til sammen for alle tre distanser.

Løpets hjemmeside
Påmelding
 

_MG_3418.jpg
Fra fjorårets løp. (Foto: Truls Tiller)