Det var en strålende søndag med sol og 17 varmegrader, det var en strålende dag for løping. Det syntes også de 94 deltagerne i den 51. utgaven av Dragsjøen Rundt.

Det startet med barneløp og deretter Tiril og Lotta Weng oppvisning i ungdomsløpet før det var klart for hovedløpet rundt drikkevannskilden til halve Nes kommune.

Fjorårsvinner Per Erik Monsrud løp rett fra de andre og vant på tiden 26.26 som er 8 sekunder raskere enn i fjor til tross for at løypa nå var litt lenger etter en omlegging midtveis. Junioren Jonas Amundsen på andreplass var neste tre minutter etter Monsrud.

I kvinneklassen var det enda klarere seier til Aase Kari Eriksen fra Årnes. Avstanden til Ann Kristin Olaussen på 2.plass var over 6 minutter.

Samleside for løpene på Romerike
Link til terminlister, innbydelser, hjemmesider, resultater og omtale.

BILDER FRA DRAGSJØEN RUNDT (foto: Olav Engen):

Like etter start ser vi den senere vinneren Per Erik Monsrud lengst til venstre, mens damevinner Aase Kari Eriksen er nummer fire fra venstre.
 Jonas Amundsen i terrenget omtrent halvveis i løpet. Han var på 2.plass her og holdt den plassen til mål.
 Andreas Andersen Sauge fighter seg over en liten bakketopp. Nummer to i M17-19 og 4.mann totalt.
 Stian Elverhaug, nummer 3 i M17-19.
 Oddgeir Stensby foran Leif Dybvig... Oddvar som senere rykket fra og kom på 3.plass i M45-49.
 Ann Kristin  Olaussen vant K30-34 og var nest raskeste kvinneløper.
 Rolf Sletten, nummer 3 i M60-64.
 Rebekka Dybvig var femte raskest av jentene og vant K17-19.
 Siv Wølner ble nummer 2 i K35-39.
 En fornøyd vinner, Per Erik Monsrud.
 Aase Kari Eriksen spurter energisk inn mot mål til soleklar seier, kun slått av 7 herreløpere.
 Lars Ivar Slemdal, fjerdemann i M17-19.
 Amund Hansen er ikke like rask som for noen år siden, men innsatsen er upåklagelig. Han har nok gjort en skikkelig kollbøtte underveis. I tillegg til kuttet på låret så vi en trøye som var blodig på ryggen.
 Steinar Wølner ble nummer 2 i M35-39.
 Hilde Johansen i bra driv i siste svingen før mål. Hilde var tredje raskeste kvinne og vinner i K35-39.
 Tommy Bjørndalen, som ble nummer fem av herrene (vant M4-44), applauderer superveteran Odd Tore Bjerkrheim inn mot mål. Odd Tore, som i fjor lå fem dager i koma etter en stygg sykkelulykke, er tilbake som en av norges beste løpere 70 år+.
 Tvillingene Tiril (foran) og Lotta Weng er blant norges absolutt beste (eller de beste)  i aldersklassen både som løpere og med ski på beina. Som regel løper de like fort også. Hverken de andre jentene eller gutta i ungdomsklassen hadde mulighet mot tvillingene i løypa ved Drajsjøhytta.
 Sara Fuglu på veg mot mål i J13-14 som løp 2,3 kilometer.
 Jørgen Fisher var raskest av gutta i ungdomsklassen (13-14 år).
 Før alle andre var det de yngste barna som skulle utfolde seg. Alle var glade vinnere.