I mange år hadde familien Torvik tatt turen fra Meråker til Torvikbukt for å løpe. Pappa Per Øyvind vokste opp ved foten av den berømte hoppbakken i det tradisjonsrike løpet i Gjemnes i Møre og Romsdal.

Flere år har Truls Torvik vært blant de beste løperne, og vært best som nummer tre. Akkurat som i fjor la trioen Kristian Nedregård, André Hammerø Løset og Truls Torvik seg i teten.

Fra hoppbakken tok 19-åringen Truls kommandoen, og Hammerø Løset begynte å slippe etter hold og måtte roe litt ned.

Ikke lenge etterpå kom Truls seg løs og holdt teten alene helt til mål. Det var jubel for seier på det som han regner som hjemmebane.

- Jeg har trent litt mer det siste året, men det har vært mest rulleski og løping i myr for å bli god på langrenn, sier en glad vinner.

Med 46,11 ble det en fin runde i flott høstvær for odelsgutten som ikke helt vet ennå hvordan det blir med gården i Torvikbukt.

Han går nå siste året på idrettslinjen ved Meråker videregående skole, og satser aktivt som skiløper.

Fem minutter senere lørdag kunne tre år yngre bror Morten komme i mål som fjerdemann og seier i klasse 16-18 år.

Tre minutter senere kom pappa Per Øyvind i mål til sjetteplass totalt, men seier i klasse 45-49 år.

Så ventet folk på beste dame, og det ble også Torvik som vant her. Bjørg Torvik var overrasket over at hun skulle vinne, etter å ha vært med mange ganger tidligere og kom i mål på 1.06.52.

- Jeg hadde ikke ventet at en kvinne i klasse 45-49 år skulle vinne dameklassen, sier hun.

Etterpå ble det historisk fotografering med mor og sønn som vinnere, og så måtte de to andre vinnerne også stille opp. Og ikke nok med det. De løper alle for IL Varden i Meråker, og der deltok også søskenbarnet Harry Tormod Øye. Disse fem tok pokalen for beste femmannslag i løpet.

Dermed tok familien Torvik rubbel og bit til stor applaus under premieutdelingen i Gjemneshallen.

André Hammerø Løset kunne trøste seg med at med tredjeplass tok han nok poeng til at han fikk 25 poeng og dermed kunne ta med seg vandrepokalen hjem.

58 løp på tid. I tillegg var det litt over 200 som tok turen på de 13,5 kilometer i kupert løype som trim, totalt rundt 270. Det er litt færre enn i fjor. Også de som løp på tid var litt færre enn i fjor da det var 40-årsjubileum.

Arrangøren peker på at de mobliserte en del ekstra i fjor, blant annet på sosiale medier.

Likevel holder Torvikbukt Rundt seg som et av de største mosjonsløpene i Møre og Romsdal.

Torvik-startfeltet.jpg Her er løperne klar til star. Det var litt færre enn i fjorårets jubileumsløp - Torvikbukt Rundt nr. 40..

Torvik-familien.jpgHele familien Torvik vant. Vi ser fra venstre Morten, Truls, Bjørg, Per Øyvind Torvik og Harry Tormod Øye.

Torvik-duo.jpgTron Kjønnø (til venstre) og Fred Ivar Lyngstad er på vei opp mot hoppbakken.

Torvik-SanderEngdahl.jpgBare 11 år gammel løp Sander Engdahl meget sterkt og brukte bare såvidt over timen på 13,5 km..

Torvik-Tron.jpgSmilet er på lur hos Tron Kjønnø på vei inn til mål.

 

Se også reportasje på torvikbukt.no.

Resultater