Julen nærmer seg, kulden har tatt hele landet og snøen ligger litt her og der. Som Kondis-president kan jeg med stor glede se tilbake på et veldig bra år. Kondisjonsbølgen fortsetter og det er oppgang stort sett overalt. Det som er ekstra gledelig er at også de små, lokale konkurransene av ymse slag melder om oppgangstider.


Nå gjelder det bare å holde denne trenden. Ting går i bølger, men trening burde alltid være aktuelt. Derfor vil jeg fortsatt ivre for en varig endring av livsstilen. I alle sammenhenger jeg snakker med folk om kondisjon, så prater jeg alltid om det. Og behovet for faste treningsvaner vil være fokuset for KONDIS også i 2011!

Gode treningsvaner er viktig

Trening skal være en fast del av ukeprogrammet. Ikke noen man gjør hvis man får tid og anledning. Det er viktig å skape kontinuitet i treningen. Den må ikke ses på som et nødvendig onde, men som en helt naturlig del av livets utfordringer. Da blir alt så mye blir enklere. Og trening kan dermed bli en livslang vane.
.

Du kan gjøre din del for å få din omgangskrets på riktig spor ved å opplyse andre om KONDIS. Jeg vil ha minst 2000 NYE medlemmer i 2011, og det skal jeg klare – med DIN hjelp!

I denne sammenhengen er det også viktig å hedre de som arrangerer. Ildsjelene som står på i år etter år. Siste helg i november løp jeg 24-timersløp på Bislett. En fantastisk greie som jeg vil huske helt til neste års utgave. Det var en opplevelse fra første til siste time. Man får noen nedturer underveis og tuller litt med psyken underveis. Jeg hadde noen av dem... Men man blir hele tiden pushet videre av alle som er til stede.

Noen ganger blir det litt for mye inspirasjon, så det gjelder å holde følelsene i sjakk og fordele alt det positive du får servert. Ellers blir man revet med og løper for fort. Så det gjelder å passe på. Mange løp mye lenger enn meg, jeg burde ha løpt mye lenger. Men det er ikke alltid at en pluss en blir to. Men sånn er det bare. For å løpe i 24 timer i strekk er problemløsning på høyt nivå. Og alle er uansett vinnere. Og noen vannblemmer rikere...

Takk til de gode hjelperne
Her må jeg passe på å ikke skrive for mye om løpet. Det var jo de som står bak arrangementet jeg ville skrive om! For uten de frivillige hadde Kondis-Norge stått stille. Funksjonærene på Bislett smilte like mye for hver runde jeg passerte matstasjonen og ga meg positiv feedback. Ikke fordi de nødvendigvis snakket til meg hver gang, men fordi de viste genuin interesse og VILLE hjelpe til hele tiden.


Sånn kan jeg fortsette å takke alle som i år har hjulpet til med arrangementene der jeg deltatt. Dere gjør alle en kjempejobb og jeg bukker og neier – som presidenter ofte gjør!

Så, kjære medlemmer – tenk litt på hva dere har vært med på i år. Tenk da litt på den personen som alltid står der med et krus med drikke, eller som står langs løypa som vakt og sørger for at du kommer deg i riktig retning! Disse personene gjør det enklere for oss og vi kan konsentrere oss om for eksempel å løpe flest mulig runder på Bislett! Jeg sa jeg skulle løpe 366 runder – det ble bare 241. Som kanskje skyldes egen naivitet og litt nøling i avgjørende situasjoner.

Sett pris på alle medhjelperne rundt omkring. Vis at du er takknemlig. På den måten har du sikret deg en ekstra positiv vibrasjon under neste konkurranse. Og som regel står det på oss selv, når ting ikke går helt etter planen!

Herved ønskes dere alle en riktig GOD JUL og et glimrende godt nytt kondisjonert år. Og ikke glem den faste treningen. Husk kontinuitet er viktig!

Tim Bennett

Kondis-president

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr.9
KONDIS-Årgang 2010
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)