For fjorårsvinner i norgescupen, Eli Anne Dvergsdal kan nok årets motbakkecup bli ekstra utfordrende. Gularjenten fikk plutselig beskjed om at hun var tatt ut på laget til friidretts EM som skal løpe halvmaraton i Amsterdam samme dag som Hestanipen Opp. Dette gir utfordrene med Anita Iversen Lilleskare  i spissen en ekstra mulighet å få et forsprang det kan bli tøft å ta igjen.

IMG_4516.jpg
Begge juniormestrene, Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist og Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer satser på motbakkecupen. Kondis tok en prat med dem etter junior NM gullet var sikret.

Stian var godt fornøyd med løpet og følte han hadde gjort en god konkurranse. Men det hadde også de foran han på listen gjort. Han ville ikke være med på hardkjøret fra start til  Angermund-Vik og Tengsereid og lot dem bare gå. Følte han greide å holde igjen litt i starten slik at ikke syren kom med en gang. Treeren Ludvigsen fikk 20 - 30 sekunder i det bratteste henget men etter det følte Stian at han tok litt innpå igjen. Kanskje skulle han vært med på hardkjøret her, men det er lett å være etterpåklok også. Alt i alt et godt løp legger han til.

Nå er planen en tur til Frankrike der han er invitert ned til å løpe et løp for Salomon ( dette løpet endte med seier) . Så satser han videre på norgescupen og ser samtidig frem mot VM i motbakkeløp i september.

Noen baneløp blir det sikkert også plass til utover høsten.

Hanne var også godt fornøyd etter Molden Opp. Flott løype som passet meg bra, god stemning underveis og flott vær. Kan ikke klage.Satser både på motbakkecupen og på baneløp. Skal prøve å få med meg Hestanipen Opp og Kvasshovden i alle fall. Så blir det også litt baneløping, bl.a. på Bislet og VU-spelen i Gøteborg. Så får vi se hvordan den kombinasjonen slår ut legger hun til avslutningsvis.

motbakkecupen etter 2 løp - menn.jpg

motbakkecupen etter 2 løp - kvinner.jpg

ildne-motbakkecup.jpg
Mer info om motbakkecupen, klikk på logo

IMG_5303Torstein Tengsareid vant både motbakkecupen og Hestanipen Opp 509 i 2015.

IMG_5281.jpgStarten kan ses fra målområdet 509 meter lavere.

PRESSEMELDING HESTANIPEN OPP 509
Hurra! Motbakkeløpet Hestanipen Opp har også i år blitt tildelt status som ett av 5 løp i NORGESCUPEN i motbakkeløp. I år vil det bli sjette gangen Vindafjord Idrettslag arrangerer løpet. I fjor var det ny deltakerrekord i konkurranseklassen med 135 startende og i tilegg var det mange i trimklassen. Det ble satt ny løyperekord både i herre og dameklassen. Torstein Tengsareid, Egersund IK, løp på 19.48 min, og Kjersti Fresvik, Gular, opprinnelig fra Røldal, løp på 25.34 min.  Vi satser på at det skal bli ny deltakerrekord i år og vi blir ikke overrasket om det kommer nye løyperekorder. Torstein Tengsareid har så langt i år vist svært god form. Stiller han opp til start i Hestanipen Opp, er sjansen for ny løyperekord stor. Søndag 10. juli kl 1300 går startskuddet for konkurranseklassen. Trimklassen kan gå fra kl 1000. Vi satser på at trimklassen og publikum også i år lager liv i løypa og ved mål. Dette er en flott familietur, det er bratt men ikke for langt. Det ligger link til påmeldingen på facebooksiden vår og på Vindafjord IL sin hjemmeside. Kom og bli med. 

IMG_5500.jpgTett kamp mellom Matias Berge og Audun Heggebø om 2.plassen i gutter 13 - 14 år.


hestanipen.png
Påmelding, klikk på logo


 

 

Dato Løp Distanse Stigning Arrangør Sted
1 11. juni Gullfjellet Opp 8 km 677 m/8,5 % IL Fri Bergen, Hordaland
2 18. juni Molden Opp 6,7 km 1120 m/16,7 % IL Bjørn Marifjøra, Sogn&Fjordane
3 10. juli Hestanipen Opp 3,5 km 509 m/14,5 % Vindafjord IL Vikedal, Rogaland
4 16. juli Kvasshovden Opp 7,5 km 1030 m/13,7 % Ulvik IL Ulvik, Hordaland
5 6. august Saudehornet Rett Opp 6,0 km 1303 m/21,7 % Ørsta IL Ørsta, Møre&Romsdal


Molden Opp er Norges Friidrettsforbunds offisielle Norgesmeisterskap for juniorer og seniorer (og norsk meisterskap for veteraner) i 2016.

Kondisreportasjer motbakkecupen 2016

11.juni Gullfjellet Opp : Stian Angermund-Vik og Eli Anne Dvergsdal vant Gullfjellet Opp
18.juni Molden Opp : NM-favorittene innfridde under Molden Opp

Kondisreportasjer motbakkecupen 2015

30.mai Skuggenatten Opp (NM) : Weng og Bugge vant snøkledd NM i Skuggenatten Opp
13.juni Hovlandsnuten Opp : Bugge og Weng vant strålende Hovlandsnuten Opp
20.juni Gullfjellet Opp : Angermund og Dvegsdal raskest til Gullfjellets topp
11.juli Hestanipen Opp : Torstein Tengsareid vant Hestanipen 509
8.august Storsylen Opp : Tengsareid og Johaug raskest til Storsylens topp
29.august Førde Opp : Bugge og Dvergsdal vant og satte løyperekord i Førde Opp