Det var to klare vinnere av trippelen i år. Begge hadde gode utgangspunkt etter Birkebeinerrennet og -rittet og som gode løpere var mye gitt på forhånd.

Les om Birkebeinerløpet tidligere år

Marthe Katrine Myhre løp inn til 2. plass totalt og til seier i Trippelen andre år på rad.

Hun hadde et godt forsprang etter rennet og rittet, men hun innså at hun måtte løpe før hun kunne ta hjem seieren også i år. Hun mente at ingen ting var avgjort på forhånd. Marhte Katrine liker å løpe, og med 2. plass totalt i løpet ble det en klar 1. plass. Gjøvikjenta har en 1. plass og to andreplasser på de 3 siste årene og altså to trippelseire på rad.

Det gikk greit å løpe i dag, men jeg hadde ikke noen kjempedag, sa hun etter løpet. Neste søndag stiller hun som favoritt i NM i maraton, som er innlagt i Oslo Maraton.

Resultater BirkebeinerTrippelen 2011
Birkebeinerrennet, Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet sammenlagt.

9:00:36

Arne Post var mellomfornøyd med løpet, men kjempefornøyd med at han vant trippelen.  Han la grunnlaget med et godt langrenn og god sykling. Med 10 minutters ledelse hadde han stor nok differanse til fjorårsvinner Geir Ludvig Aasen Ouren for å ta hjem seieren.

Arne Post satser mest på ski, men hans eneste totalseire i Birken har kommet i løpet. Han vant løpet første gang i 2000 som 17-åring og tok sin andre seier i 2007.

Post forteller at han sprakk 7-8 km før mål og da blir nedoverbakkene tunge.Nå gruer han seg til neste uke og trappegåing etter nedoverløpingen i Birkebeinerløpet. Men på tross av sprekken så økte han forspranget i Trippelen til toeren Geir Ludvig Aasen Ouren.