Løypekart- og profil for 10 km. (Foto fra løpets nettsider)

Grue Halvmaraton hadde 180 påmeldte og 177 deltakere i den aller første utgaven i 2022, og i den andre utgaven som gikk i snøvær 1. mai i fjor var det 276 påmeldte og 229 fullførende. 

I år er Grue IL stolte av å kunne ønske hele 750 løpere velkommen til Kirkenær 1. mai. Arrangørene har store planer for veien videre, men først skal årets arrangement gjennomføres og sørge for at alle som kommer skal ha de beste forutsetningene til å oppnå sine mål og sitte igjen med en fantastisk opplevelse. 

Startliste med 776 påmeldte (inkl. barneløp)

Selv om begge distanser er utsolgt over to måneder før løpsdagen, vil det ikke legges ut flere billetter og det opereres heller ikke med noen venteliste. Det er derfor en god del som sier seg interessert i å kjøpe startnummer på gruppen for kjøp og salg av Startnummer på Facebook

Sigurd Ruud Skjeseth er påmeldt på 10 km i Grue 1. mai . Her blir han jaget av Senay Fissehatsion og Frew Zenebe Brkineh (skjult) i Knarvikmila som  ex-Tjalve- (nå  Orion)-løperen vant i 2020. (Foto: Arne Dag Myking)

Tidligere denne måneden ble det også kjent at Therese Johaug har fått wild card til Grue Halvmaraton 1. mai. Senere meldte arrangørene at Maria Sagnes Wågan som vant den første utgave av Grue Halvmaraton i 2022 og har den offisielle løyperekorden på 1:14:17 også har fått wild card for å komme tilbake for å jakte EM-kravet på 01:10:30.

Arrangørene har også nylig annonsert at papirene fra World Athletics er på plass slik at begge løypene nå er offisielt godkjent for å kvalifisere seg til nasjonale og internasjonale mesterskap. “The International measurement certificate” viser at høydeforskjellen er henholdvis 0,45 m pr. km og 0,9 m pr. km på halvmaraton og 10 km. Kanskje det kommer enda flere kanoner til Grue 1. mai 2025?

Mer om Grue Halvmaraton på kondis.no:

Grue Halvmaraton 1. mai er allerede fulltegnet 
Kondis' samleside for Grue Halvmaraton 

Grue Halvmaratons nettsider
Grue Halvmaraton på Facebook
Grue Halvmaraton på Instagram
Grue Halvmaraton på Strava