Nederland er ikke bare flatt,
sier Gunnar Fæhn fra Romerike Ultraløperklubb som har vært i tulipan- og treskolandet på ultraløp.
Ovenfor ser vi profiler i det 60 km lange Limburgs Zwaarste (Limburgs Tøffeste)

Romerikingen Gunnar Fæhn like å reise, og han finner alltid et ultraløp å kombinere med når han og kona er på utenlandstur.

Dette gangen ville kona se på tulipanblomstringen i Nederland, mens Gunnar som alltid ville utfordre seg på et ultraløp. Ultraløpet han fant heter altså Limburgs Zwaarste, der det er distanser på 60, 80 og 100 km.

Løpets hjemmeside

Interessant konsept
Vi slo av en liten prat med Gunnar etter løpet, og han forteller at det mest interessante var konseptet. Det var en stor runde på 60 kilometer formet som et kulehode og to sløyfer på hver 20 kilometer som ører på hodet. Så kunne man velge underveis om man ville gå opp eller ned i distanse ved å kutte eller legge til en eller begge sløyfene!

Gunnar forteller at underlaget besto av en tredjedel asfalt, en tredjedel traktorvei/grusvei og en tredjedel gode stier.

Dyrka mark og bebyggelse over alt ga utfordringer til arrangøren. Mulig at de ikke fikk sette opp større merker enn det på bildet, men tenk deg lørdag formiddag i en landsby med masse biler, folk og du skal tråkle deg fram etter sporadiske "skilt" litt større enn frimerker, forteller Gunnar.

Jeg hadde ikke hatt sjangs uten GPS med innlagt rute! Så at mange andre brukte samme oppskrift. Men feil-løping ble det for mange, også for meg!  Han kunne ikke ha på skjermen hele tiden - måtte spare strøm.

100K løypa hadde 2 500 høydemeter +/- og 60K hadde ca 1 500 høydemeter +/-. Med det som utgangspunkt hadde Gunnar planlagt 9 timer, og han bommet ikke mye: Sluttiden ble 9:11:15. Knærne likte ikke all veiløpinga, ble en del løping i grøfte og veiskulder og perioder med gåing for å spare knærne, sier Gunnar Trailrunner Fæhn - som alltid har foretrukket mykt underlag. Så tidlig i sesongen kan man vel også trygt si at løpsgrunnlaget er særdeles spinkelt, avslutter han - og mer enn antyder at det blir flere ulgtraeventyr senere i år.

Bildene han har sendt oss er fra de fineste partiene på første etappe.

Gressmark vaar det mye av...
 
Fint stiparti...
 
Typisk hollandsk landskap
 
Ultraløpere på sti i vårlig skog som begynner å bli grønn
 
Mer typisk område...
 
Den lille lappen på stolpen er altså merkinga!
 
Løypa der Gunnar's 60 km besto av den store runden...