Av kapasitetsmessige hensyn var jeg eneste journalist på plass fra Kondis. Derfor måtte jeg ta meg av tekst og bilder istedenfor kampen mot NRK og Adressa.

Totalt stilte rundt 200 ivrige løpere opp på dagens 5 km på og i området rundt den flotte friidrettsstadionen i Haugesund. Løypen var perfekt for et slikt arrangement. Så perfekt at vi anbefaler arrangøren å legge inn et årlig "NM-løp" i løypen.

Løpsforholdene var bortimot perfekte til å være i månedsskiftet juli/august (tradisjonelt en av de varmeste helgene i året). 12-13 grader og overskyet vær med litt bris gjorde at det var relativt greit for løperne å komme rundt de tre rundene av løypen.

Perfekt var det også for publikum som kunne følge løperne nesten hele veien.

Resultatliste fra NM-Løpet 2015

Et flott startfelt på plass inne på Haugesund friidrettsstadion.

Litt mer kaos rett før startskuddet smeller. Alle er klare for 5 km i nydelige omgivelser.

Jann Post tok tidlig kommandoen i løpet, men Selsbakks og Adresseavisens Martin Andersen var aldri langt unna. Også Reidar Skrunes ville løpe raskt i dag.

Endre Dommersnes fra Klypetussen (85) og Marte Jensen fra Haugesund kom godt i gang fra start.

Øyvind Magne Hegglund (16) og resten av feltet kom stormende etter.

Jann Post dro feltet på førsterunden foran Espen Joensen og Thomas Finshus. Rett bak lurte Martin Andersen.

Bjarte Bogstad fra Gular benyttet NM-pausen til en god gjennomkjøring på 5 km.

Henrik Langeseter

Jan Even Vik

Eva Marie Sternhoff og Einar Søndeland var litt skeptisk i starten......

Men inne i skogen var stemningen på topp. Da fikk endelig Leeds fan Sternhoff og Stavanger FIKs primus motor noe å juble for i helgen.

Gudmundur Kristjansson var en av de internasjonale innslagene i årets NM-løp. Kristjansson representerte Island på en meget god måte i dag.

Gisle Sellevold løper for Klypetussen. Han har vært en del skadeplaget i det siste, men heldigvis har han tegnet utvidet friidrettslisens gjennom Norges Friidrettsforbund.

Til mål kom Gisle Sellevold med stil. Der fikk han gratulasjoner av Haugesunds egen Hanne Steinstø. Hun slet på 5000 m i går, men var godt fornøyd i dag.

Raskest til slutt var Martin Andersen fra Selsbakk. Han gikk seirende ut av spurtoppgjøret med Jann Post og fikk vinnertiden 16.39.

Stevnegeneral Tony Liestøl tok med seg Anne-Lise Liestøl på turen rundt i skogen.

Sammen løp de i mål til stormende jubel fra hjemmepublikummet.

Helene og Heidi Marie Sæverud hadde god fart gjennom skogen rundt Haraldsvangen.

Eivind Dybdahl hadde mer enn nok med å prøve å holde følge med unge Even Skaatan Vik.

Ørjan Grønnevig kombinerte en rolig løpetur med NM-løpet. Til neste år anbefaler vi flere å følge i Ørjans fotspor. Da håper vi han får en god dag i morgen på 10000 m og at flere stiller opp i lørdagens NM-løp neste år.