Hytteplans+stjerne+mix-lag+har+klatra+opp+p%E5+seiersvogna.+Fra+venstre%3A+Gunhild+Halle+Haugen%2C+Ingunn+Opsal%2C+Rune+Fenne%2C+Solveig+Rogstad%2C+Sverre+Haugli+og+Maren+Haugli.+Anders+Aukland+og+Frode+Andresen+l%F8p+ogs%E5.+%28Foto%3A+Runar+Gilberg%29+
Hytteplans stjerne mix-lag har klatra opp på seiersvogna. Fra venstre: Gunhild Halle Haugen, Ingunn Opsal, Rune Fenne, Solveig Rogstad, Sverre Haugli og Maren Haugli. Anders Aukland og Frode Andresen løp også. (Foto: Runar Gilberg)

Den nye løyperekorden til Vidar lyder på ca. 2.38.09 og var en forbedring av Hytteplans rekordlags fem år gamle rekord med drøye tre minutter.

Også i år stilte Hytteplan med et sammensatt stjernelag, men denne gangen i mixklassen. Anders Aukland løp førsteetappen mens Gunhild Halle Haugen fikk gleden av å løpe inn til Jevnaker på siste etappe. I mellomtiden hadde skiskytterne Solveig Rogstad og Frode Andresen, skøytesøskenparet Maren og Sverre Haugli og løperne Ingunn Opsal og Rune Fenne vært i aksjon. Tida deres ble 2.26.10.

Men Ringeriksmaraton er først og fremst en stor mosjonsfest med om lag 2000 løpere fordelt på helmaraton, 2 x halvmaraton, 4 x ca. 10,5 km og 8 x ca. 5,25 km. De fleste løper på lokale stafettlag, og den lokale tilhørigheten gjør også at slekt, venner og kolleger er å finne heiende langs store deler av løypa.


Ifjor var Mette med på laget til Front Runners som vant stafetten, i år gjorde hun det helt sjøl.

Alle resultat (nå fra emits resultatlsite med bl.a. klassen 35-39 for kvinner som manglet tidligere...og der finner vi vinneren: Mette Bakken som løp på 3.35.26, hele 23 minutter foran fjorårsvinneren Åse Sandberg Hovden.

Ringeriksmaratons heimeside

Reportasjer hos ringblad.no

Mer om Ringeriksmaraton hos ringsport.no
Tidligstart på Vik
Ringeriksmaraton er et A til B-løp med start på Vik og målgang på Jevnaker. Halvmaraton passeres i Hønefoss. En time før hovedfeltet la noen maraton- og parmaratonløpere som følte de trengte litt ekstra tid av gårde. (Foto: Runar Gilberg)
Heimdal med ei vellykka veksling
Vi har forflytta oss til femte veksling, og Heimdal i klasse elite menn befinner seg i teten med god margin til Bøler. På den sjette vekslinga ble det imidlertid kluss og et tidstap på omtrent sju minutter for Heimdal da løperen som skulle overta pinnen ikke dukka opp. Heimdal holdt likevel unna for Bøler, og tida ble 2.28.59. (Foto: James Holtquist)
Sterk halvmaratonetappe av Eirik Norstrøm
Sammen med Robert Hansen vant Eirik Norstrøm parmaraton herrer med god margin. Og det var i stor grad takka være Norstrøms meget gode andretappe. Det fortelles om ei etappetid på drøye 1.15, og det er sterkt i etappen som er kupert, har netto stigning og også har flere kilometer med kjerreveg og sti. Sammenlagttida til Hansen og Norstrøm ble 2.37.36. (Foto: James Holtquist)
Bøler bruker være med der det er stafett
Gutta fra Bøler bruker å være flinke til å stille når det inviteres til stafett. Her stormer de blågule mot mål i samla flokk på Jevnaker. Per Ivar Jaksland foreviger det hele forfra mens vi må nøye oss med å studere de breie ryggtavlene. Bøler løp på 2.34.13. (Foto: Runar Gilberg)
Gunhild Halle Haugen - en gjenganger på Hytteplans stjernelag
Gunhild Halle Haugen holder fortsatt så godt nivå at hun blir hyra inn av Hytteplan til å løpe på deres sammensatte lag av gode løpere, skiløpere, skiskyttere og skøyteløpere. Her kan hun puste ut etter å gjort unna den 5,3 km lange sisteetappen. (Foto: Runar Gilberg)
Elixia - i storform også utendørs
Treningssenteret Elixia stilte flere sterke stafettlag, og her blir ankermann Lars Ohren på herrelaget fulgt til mål av sine veltrente lagkamerater. Det holdt til seier på pene 2.29.41. (Foto: Runar Gilberg)
Sprekt par i maraton mix
Svein Inge Buhaug løp første halvmaraton og kom fram til vekslinga i Hønefoss før alle stafettlaga. Tida var så god som 1.10 i den langt fra lette løypa. Så tok kjæresten Åse Klinkenberg over, og sjøl om ikke Åse har trent løping like lenge som Svein Inge, ble det en fin andreplass på paret. Her er de gjenforent i målområdet i Jevnaker. Først i mål var Elisabeth Wigaard og Kristian Quenild. (Foto: Runar Gilberg)
Olav Engen puster ut - før han gyver løs på 5 mil til
For noen var sjøl det lengste alternativet i Ringeriksmaraton for kort. Ultraløperne Olav Engen og Geir Frykholm løp først helmaraton på Ringerike, og etterpå "jogga de ned" med å løpe til Sognsvann i Oslo gjennom Nordmarka. Det skulle til sammen bli ca. 90 kilometer på tøffingene. Her ser vi Olav puste ut etter å ha gitt alt i maratonløpet. (Foto: Runar Gilberg)

Les kondis.no-rapport om langturen til ultraduoen
Alle Bølers menn - korrekt antrukket
De er lett gjenkjennelige og gjør ikke skam på de flotte klubbdraktene. Bøler, som i år for første gang på lenge ikke stilte lag i St. Olavsloppet, kom tilbake med sterk innsats i Ringeriksstafetten. (Foto: Runar Gilberg)
Vidars vinnerlag ved fem av dem
Gunhild Berntsen, Solfrid Braathen, Sharon Broadwell, Christina Bus Holth og Tone Ilstad Hjalmarasen kunne glede seg over ny løyperekord i Ringeriksstafetten. De tre andre som løp på laget, var Sofie van der Vlist Spiten, Hanne Bolstad og Jessica Gunnarsson. (Foto: Runar Gilberg)