Det var fullt med 30 påmeldte, men nå har arrangøren økt taket til 40 påmeldte i det 82 kilometer terrengløpet som arrangeres i Nordmarka 29.september. Det er når dette skrives 7 ledige plasser.

Bildet er fra Finnstad, et av passeringspunktene underveis (foto: Olav engen)

Nordmarka Ultra Challenge ble arrangert første gang i fjor med 17 deltagere, der bare 5 maktet å fullføre. Simen Rustad fra Gjerdrum vant løpet på 10 timer og 39 minutter. Maksimaltiden var satt til 16 timer, men ble underveis i konkurransen endret til 18 timer - som også er maksimaltiden i årets løp.

Reportasje fra fjorårets løp

Så godt som hele løpet går på blåmerkede stier, og i Nordmarka betyr det svært mye teknisk vanskelig løping. Løypa er betydelig endret fra i fjor, og enda litt mer utfordrende. Første utkast til løype var på hele 90 kilometer, men mye av dette ble forkastet etter prøveløping, så nå måler den endelige løypa 82 kilometer. Løperne skal også slite med 2700 høydemeter, men det er bagatellmessig sammenlignet med de øvrige utfordringene kronglete Nordmarkastier vil skape for stadig mer slitne ben.

TØFT MEN OVERKOMMELIG FOR ALLE
Siden løypa med svært få unntak følger blåstier er det viktig å følge med på kartet - så man vet hvor man skal ta til høyre og venstre i merkede stikryss. Det trengs ikke orienteringskunnskaper for å finne fram, men det er en fordel med litt alminnelig kjennskap til turkart. NUC-løype er ikke merket utover den permanente blåmerkingen av stiene. Underveis skal løpene stemple på 22 kontrollpunkter

Makstiden på 18 timer er svært romslig med tanke på snittfart, og en miks av jogg og rask gang kan holde dersom man ikke somler eller løper feil. Starten vil være 05:00 på morgenen, noe som betyr et par timer i mørket ut fra Mylla. De som bruker 14-15 timer eller mer vil deretter få mer mørkeløping på slutten.

Løpets hjemmeside

STARTLISTE

Løypebeskrivelse med mange bilder

Løpsleder Jannicke Bergh's blogginnlegg fra prøveløping av løypa (i flere omganger).

Øvre del: Mylla til Roensæter
Midtre del: Roensæter til Deledalsveien (rett sør for Damtangen)
Søndre del: Deledalsveien til Skar leir

Undertegnedes blogg fra prøveløping i flere faser:
Mylla-Tverrsjøstallen
Tverrsjøstallen-Roensæter
Resten av løypa er totalt lagt om etter prøveløpinga, men bloggreportasjene fra de to andre delene sier noe om hvordan forholdene kan være i marka: