Per Audun Heskestad sa på forhånd at han ikke var i form, men at han håpet på et resultat på ca. 120 km. Og det leverte han pluss noen meter over. Det holdt til førsteplassen på 12 timersløpet, seks kilometer foran nestemann.

På 24-timers tok Jari Tompoo ledelsen og leverte nok et flott løp og endte på 239 km.

På plassen etter med et ble svensk mester, kom 24 åringen Yudith Hernandez. Hun oppnådde nordisk rekord med hele 234 km. Nå er det ikke lett å komme med på det svenske kvinnelandslaget. Anders Tysk ble svensk herremester.

48 timersløperne er ute og løper fortsatt når dette skrives. Med tre timer igjen er tre løpere over 300 km med Jan Erik Ramström i tet. Det kan se ut for at den utrolige starten da fire løpere passerte 200 km første døgnet, ble for tøff, men 48 timers er en av de vanskeligste øvelsene innen ultraløping, og et resultat over 300 km er veldig respektabelt.

Det ble Jan Erik Ramström som etter endt løp vant 48-timers med 343,53 km foran to japanske løpere. Det var hele 18 løpere som forsøkte seg på 48-timers.

Alle distanser sto på programmet fra 6-timers til 48-timers pluss 100 km og noen få som løp en-timers. Totalt 101 fikk notert resultat.

Ultrarun.dk

Per Audun Heskestad oppsummerte løpet sitt slik:

Jeg hadde en plan og fulgte den. Fire andre løp fra meg etter start, men to av dem løp bare 100 kilometer. De to siste følte jeg at jeg hadde kontroll på - i alle fall etter ca 3 timer. Var veldig OK både under og etter løpet, så jeg har nok ikke tatt ut alt. Jeg valgte å sikre seier, da jeg så at det gikk den veien. Men 120 kilometer hadde jeg "lovet" på forhånd.

Først i etterkant ble jeg oppmerksom på at jeg løp 32 meter lenger enn i 2010 - og det var visstnok banerekord. Jeg har sjekket tidligere resultatlister og ingen andre har løpt over 120 kilometer i Skøvde.

Det var fine forhold, litt kjølig på natten, men jeg var godt forberedt. De som "løp" 48 timers var ikledd votter, lue, tykke jakker etc. Jeg tok en tynn vindjakke utenpå t-skjorta og hadde ellers kortbukse. Det gikk utmerket. Jeg holdt varmen ved å løpe temmelig konstant. Varmen kom igjen i 4-tida (faktisk)

Jeg har ikke sjekket rundetidene, men startet med rundt 2.15 per runde. Holdt det lenge, men presset opp farten noe da jeg hentet inn Niklas som ledet de første timene. Så roet jeg ned, og spanderte også litt tid hver gang jeg skulle ha væske og/eller næring. Ellers ingen spesielle pauser. Fra ca 4 timer la jeg inn 50m gåing de fleste rundene.

Alt i alt en god opplevelse av å gi mye men ikke alt, avslutter Per Audun som nedenfor gratuleres av løpsleder Reima Hartikainen.