Et skarpt drag i været men en fin sol rammet inn årets første Nulløp på Hønefoss.
At dette er en form trening/konkurranse som treffer mange hjemme viser deltakertallet.
Her er det ikke raskest som vinner men det å løpe 2 runder mest likt på tid.
Det gjør at de som liker å konkurrere på tid fortsatt kan gjøre det, men samtidig er det det å løpe jevnt som gjelder, eller å gå raskt.
Det viktigte er å være ute i lufta å få rørt på seg.

Prosedyre
Å det får man i Nulløper´n. 24 løp i løpet av sesongen.
Alle i terreng og på forskjellige plasser rundt om i Buskerud.
I Schjonglunden var det 2 distanser å velge mellom: 800m og 1750m. Disse løpes/gås da 2 ganger. Etter hver runde stempler man et kort man har med seg.

Nesten gratis
Skal man delta på et løp, slik undertegnede gjorde, betaler man 5.kr.- som voksen, og 2.kr.- for barn. For hele karusellen, 24 løp, koster det 70.- kr.


Slik konkurreres det
Man legger sammen antall sekunder man har løpt forskjellige (på hver runde) i hvert enkelt løp og ender opp med en sluttsum. De 15 beste løpene man har teller, så etterhvert kan man stryke de dårligste resultatene man har.

kondis.no tok turen...og turen.
kondis.no tok KONDISstanden og kjørte til åpningsløpet i Nulløper´n. Etter 1 time i kø på brua ved Sandvika kom vi frem i tide og deltok også på løpet.
Nedenfor har vi samlet noen bilder fra arrangementet.

Du finner også bilder på Nulløpern´s egen hjemmeside
Resultater fra Nulløpet i Schjonglunden.

Reportasje i Ringerikes Blad
God blanding
Det var en god blanding både når det gjaldt aldersammensetningen blant deltakerne og ikke minst når det gjaldt kjønnsfordelingen. Her var både ung og gammel. 103 menn og 73 kvinner må plassere Nullløper´n høyt når det gjelder %-andelen av kvinner i løpssamennheng i Norge.
Som vi ser her før start:Ingen tvil om at det sosiale er viktig i Nulløper´n.
Hytteplan Sport
Oftere og oftere ser vi løpere fra denne delen av landet med Hytteplan Sport emblemet. Her fire av dem før start. Søndag 25.april stiller de til start i Æresrunden.
Les alt om Kvalitetsløpet Æresrunden
Follumgjengen
I bedriftens Follum Norske Skog nye fine drakter med "teksten Follum i Form" ser vi her til høyre ser vi Hilde Sandlie med Gunda på armen. Hilde har aktiv skikarriere bak seg med en rekke merker i Birkebeinerrennet bl.a. Men dette er noen år siden nå. Nulløper´n har hun deltatt i de 10 siste årene og fått seg en smultring kunne hun fortelle oss. Med sjekking av statistikken viste det seg at hun hadde klart 0 sekunder i differansen 2 ganger. En som skydde papparazzien fra kondis.no var Ulrikke Sandlie som er på bildet men godt skjult bak mammas rygg. I midten John O. Andersen debutant i Nulløper´n ifjor. Mens ytterste til venstre ser vi Eddie Gustavsen som har klart hele 3 nuller.
Alle understreket viktigheten av det sosiale ved disse løpene.

Vi spurte Hilde om nivået:

kondis.no - Jeg løper min debut i Nulløper´n idag. Hva regnes som et godt resultat?
Hilde - Racerne sier at under 5 sekunder forskjell på første og andre runden er et godt resultat. Under 10 sekunder er greit. Over 10 er man ikke fornøyd med. Det er harde krav!

Det kunne vi være enig i. Både før....og etter løpet.
Bjørn Steinkjer veteran
Det er ikke ofte du kan kalle deg veteran når du er 25 år men Bjørn Steinkjer gjør sin 11 sesong som Nulløper og da er man selvfølgelig veteran. Bjørn holder formen ved like med jogging 1-2 ganger i uka uten Nulløper´n.
At det kan være tøfft å takle av alt mediekjøret før konkurranse var nok onsdagens løp i Schjonglunden et godt eksempel på. Det gikk aldeles ikke bra for Bjørn som tidligere har vist at han behersker denne foremen for konkurranse. Han svarte at han hadde klart nullen 1 gang før, men statistikken viste 2.
Stemplingskort med taske
Her viser Bjørn frem stemplingskortet man bruker og vi ser også tasken som mange brukte for å slippe å holde i kortet underveis.
Stemplingsuret
Inn i denne boksen stempler man kortet sitt for hver runde. Bak ser vi boksen hvor man putter på startkontingenten. Nulløper´n har et enkelt og funksjonelt opplegg.
I gållen
Her stempler noen av deltakerne inn for andre gang.
Malin C. Hagen
Nå viste det seg at Annelise J Johnsen klarte nullen som den eneste denne kvelden.
Men dette kom frem først på resultatlisten på nettet senere.
Dette gjør imidlertid ikke prestasjonen til Malin noe mindre. Hun klarte å få bare 1 sekund i forskjell på de 2 rundene.
Malin er med for 3 året og har gjort 1 ener tidligere. Om vinteren er det skigåingen som gjelder mens det om sommeren blir noen lokale løp. Søndag 25.april stiller hun i Æresrunden.
Les alt om Kvalitetsløpet Æresrunden
Harry Tangen med pressen
Til venstre ser vi Harry Tangen, i midten en levende reklame for Æresrunden og til høyre Ole Martin Solberg fra Ringerikes blad.
Harry drifter hjemmesidene til Nulløper´n og også Æresrunden, et kvalitetsløp med 5 km på programmet som går søndag 25.april en god oppladning før Sentrumsløpet. Anbefalt av bl.a. Ole-Kjell Langmyren som reiser mye rundt både i Norge og utlandet. Nina Hansteen har vunnet løpet de siste årene og er annen som tar turen. Gode løpere som Nils Bjerke og Knut Aalien befinner seg også ofte på startstreken når Æresrunden starter.

Reportasjen fra Ringerikes blad leser du her.

Les alt om Kvalitetsløpet Æresrunden
Ulrikke Sandlie
Det er ikke lett å slippe unna papparazzien fra kondis.no og her har vi endelig fått knipset Ulrikke Sandlie, jenta som var godt skjult bak mor på bildet litt tidligere i reportasjen. Det var absolutt ingen grunn for Ulrikke til å hjemme seg. Godt resultat i årets første Nulløper: bare 6 sekunder i differanse!
Superveteraner men ferske Nulløpere
To superveteraner innenfor KONDIS/DNL/Den Norske Maratonklubben. Per Lind til venstre og Arne Dahlen. Per som har gjort det meste innenfor KONDIS når det gjelder verv og som nå også følger opp Ultraløperne i Norge. På kondis.no bidrar Per både med ultrastoff og sykling. Arne ble i sin tid overtalt av Per Lind til å debutere på maraton og det skjedde i Nordmarka Skogsmaraton. Etter debuten har det nå blitt 50 maraton. I år satses det mer på halvmaraton. Begge karene er ferske i Nulløper´n men synes dette er et flott arrangement og en fin måte å komme i gang på. Denne gangen havnet disse karene og undertegnede på ganske beskjedne plasser på resultatlista...men vi kommer sterkere tilbake!

Enten du bor i Buskerud eller litt lengre unna: NULLØPER´n kan absolutt anbefales!!
Harry Tangen var tidlig ute med resultatliste fra løpet og fine bilder. Harry har lovet å ta med digitalkamera om ikke hver gang så på mange av de 23 løpene som gjenstår.

kondis.no lover å følge med videre utover i sesongen.
Nulløpern´s hjemmeside med resultater, statistikker, bilder, historie med mer.

Neste løp: Børdalsmoen 20.april