For damer ble det satt ny løyperekord med over to minutter. Oda Nerdrum fra Ringkollen Skiklubb brukte 55.09 på den 10,5 km lange løypa. Nærmest Oda kom hennes egen mor, Randi Nerdrum, som løper for Team Tronrud, og som brukte 57.55. Martine Post, Skiforeningen, løp inn til 3. plass på 1.00.19. Hun var den eneste av samtlige deltakere som fullførte Kongsvegtrippelen med turrennet Kongsvegløpet, sykkelrittet Kongsvegrittet og løpet i dag.


 

Kongsvegrunden_vinner_kvinner.jpg
Damevinner Oda Nerdrum, Ringkollen skiklubb.

Blant herrene var det Kjartan Nybråten, BK-ski, som stakk av med seieren, til tross for at han 1 km før mål fikk et ordentlig overtråkk. Han haltet i mål, men ble likevel vinner på tiden 51.15. Dette var langt unna løyperekorden til junioren Endre Aamodt på 43,48 som ble satt i fjor.

Kongsvegrunden_vinner_menn.jpg
Herrevinner Kjartan Nybråten, BK-ski.

Arrangøren er fornøyd med deltakerantallet blant mosjonistene, men kunne godt tenkt seg noen flere konkurranseløpere. Det var mange mosjonsløp denne helgen og vi drukner nok litt i mengden. Vi vil vurdere noen tiltak for å øke deltakerantallet til neste år. Økt markedsføring og pengepremier til de beste er noe som vil bli vurdert. En omlegging av den korte mosjonsrunden til en litt mer artig og krevende løype er også noe som vurderes.

Kim Tronrud, leder for arrangementet, påstår at trasèen er en av de fineste blant fjelløpene her i landet. Innover Bjødalsfjellet er det lettløpte stier og en fantastisk utsikt til Jotunheimen og Hemsedalsfjella. Dette er noe som burde lokke alle som er glad i å løpe i fjellet.

Reportasje v/Bagn IL/Begna IL

Resultater: Kongsvegrunden 2013