Forholdene var gode med sol, vindstille og 5-6 varmegrader. Det knyttet seg derfor en viss spenning til om løyperekorden i den korte løypa på 4,8 km ville ryke for åttende året på rad. I herreklassen har løyperekorden nemlig blitt senket hvert eneste år siden oppstarten i 2008!

Oliver Andersen Vedvik er ingen hvemsomhelst i løpsmiljøet i Vestfold. I fjor vant han NM-gull i terrengløp i klasse G16, og i år ble det NM-bronse i klassen over. Det var også Oliver som hadde den forrige løyperekorden i Adventsløpet med 16.29 satt i fjorårets løp.

Forhåndsfavoritten innfridde også i år, og etter et godt løp og en flott sluttspurt ble Oliver klokket inn på 16.26 og dermed ny løyperekord med 3 sekunder. Ca 20 sekunder bak fulgte lillebror Jonatan, og med tanke på at det skiller to år mellom de to guttene, er dette en kjempetid av yngstemann. På tredjeplass fulgte Bjørnar Tho med tiden 17.17.

Blant damene var det Inta Armane som vant med tiden 25.39, foran Tonje Brattås på 27.13 og Synnøve Wang fra arrangørklubben Tønsberg Triathlonklubb på 28.51. For øvrige resultater henvises til den oppdaterte resultatlisten fra EQTiming nedenfor.

Lang løype - 12 km
På den lengste distansen gikk seieren til Tor Sverre Korsane fra Stokke IL. Han løp i følge resultatlisten på 48.20 og tok dermed steget opp to hakk fra fjorårets tredjeplass. Syv sekunder bak Korsane fulgte Henrik Johansen som med det tangerte fjorårets andreplass. Den siste pallplassen ble okkupert av Håkon Bull fra Tjøme Løpeklubb som løp på 49.30.

I kvinneklassen var Helga Hincenberga raskest på 54.15 foran Bente Aster på 55.44, og Helene Havang, Tønsberg Triathlonklubb, på 1.00.48.

Resultater fra Adventsløpet 2015

Startfeltet bestod av 49 løpere hvorav 47 fullførte hvilket betyr at deltagerrekorden på 75 løpere fra 2013 blir stående i minst ett år til.

Gjenstående løp i 2015
For den mosjonsinteresserte vestfolding gjenstår fortsatt et par løp før man kan feire nyttår med god samvittighet. Søndag 6. desember arrangeres det tiende og siste løpet i årets Tjømekarusell, der alle inntekter doneres til Barnekreftforeningen i Vestfold, og på selveste nyttårsaften kan løperne glede seg til det tradisjonsrike Nyttårsløpet på Messeområdet i Tønsberg.