Her er de tre raskeste på toppen av Freikollen. Nummer to Roar Frøset (fra venstre), vinner Ole Tom Neraas og André Gjørven.

 

- Jeg måtte slippe ham gradvis, sier Roar Frøset. I fjor løp han litt feil og måtte ta til takke med andreplassen. I år ble det igjen andreplass.

- I år har jeg bare vært med på en konkurranse, men jeg trener jevnt, sier Ole Tom Neraas.

Med 45,12 ble det solid løyperekord i den tredje utgaven av motbakkeløpet. Forholdene var våte, men været ble bra med stort sett oppholdsvær og god temperatur.

  - Jeg trener mye i terrenget, så bakker gjør meg ingen ting, sier Neraas. Han trener mye på rulleski og sykkel, men kjører intervaller en gang i uka med klubbkameratene.

Bak de to som la først ivei, ble det etter hvert en gruppe på fem løpere. De fulgte hverandre oppover fjellfoten, og det ble spurt først nær målgangen.

Her rykket André Gjørven fra og sikret seg bronsemedaljen.

I dameklassen var det ingen som fulgte Ellen Jendal. Selv om hun ikke var helt fornøyd med tiden, var hun godt fornøyd med å få løpe med mange andre oppover fjellet.

52 deltakere stilte til start i konkurranseklassen, og 21 løpere stilte i mosjonsklassen. Dårlig vær fra morgenen av skremte nok noen mosjonister fraå stille. Et barneløp samlet en håndfull unger.

Ellen Jendal gliser over målstreken som vinner i dameklassen.

 

De tre beste kvinnene ble nummer tre Ida Eltohrn (til venstre), Ellen Jendal gull og Sunniva Kveen.

 

André Gjørven var godt fornøyd med å ta tredjeplassen.

 

Her går starten for mosjonsklassen, hvor volleyballlaget KVBK tok det som trening.

 

Litt tungt ble det, men Lars ANdré Råket ble niende beste løper.

 

Magnus Gautvik fra Eide var en av de yngste som stilte til start.

 

 

 

Se resultater på hjemmesiden til løpet her:

 http://www.freikollenopp.no/resultater/resultater-2011