June Bakken Hodt åpnet tøft og tok føringen innledningsvis. Etter 350 meter avanserte favoritten Frida Berge framover i feltet uten å ta teten fra June. Også meget spurtsterke Aurora Dybedokken var godt plassert i feltet da klokken ringte.

Veronica Undseth tok etterhvert over føringen med en markant tempoøkning og ut på oppløpet kunne hun se ut som en mulig vinner.
Men på de siste meterne var det Frida Berge som var sterkest og passerte Veronica Undseth som stoppet helt opp og også ble passert av Aurora Dybedokken på målstreken. Vinnertiden ble 2.13,88, som er snaue 3 sekunder bak pers.

Flott løp også av unge Elisabeth Angell Bergh som knep 4.plassen i kamp med en annen 16.åring, Irene Johansen. Spørsmålet er nå om ikke Haugesunderen har overtatt som "førstedame" på 800m i 16.års klassen.
En av de store forhåndsfavorittene, Frida Thorsås fra Urædd, måtte melde pass 200 meter før mål da kreftene tok slutt. Fem øvelser i helgen og 100m hekk/diskos rett før 800 meteren ble for mye selv for den veltrente mangekjemperen. I tillegg fikk hun en trøkk i kneet (slo kneet borti to hekker underveis) da hun vant korthekken.

De tre beste på dagens 800 m finale i U 20 år side om side ut fra start.

453 Frida Thorsås Urædd Friidrett DNF

Starten i den spennede 800 m finalen kvinner u 20 år.

June Bakken Hodt tar føringen innledningsvis.

Frida Berge med ungjentene Elisabeth Angell Bergh og Aurora Dybedokken.

Frida Berge finner ekstra krefter på slutten,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

og kjemper seg opp på siden av Veronica Undseth...

passerer henne og vinner 800 m. Dybedokken kommer voldsomt på slutten....

og passerer en jublende Veronica Undseth på målstreken og sikrer sølvet.

Elisabeth Angell Bergh vinner den prestisjefylte spurten i kampen om beste 16.åring. Norgesener Irene Johansen er slått.

Tvillingduell der Ane slår June Bakken Hodt og blir nummer 6.

Veronica Undseth hadde gullet i lommen nesten helt inn, men stivnet totalt på de siste meterne. Hadde løpet vært 795 meter, hadde gullet vært Veronicas.
"Jeg startet spurten for tidlig. Fartsøkningen skulle kommet ut av siste sving og ikke inn i siste sving. Hadde jeg vært mer tålmodig tror jeg gullet hadde vært mitt. Utrolig bittert å være så nære, men da er det bare å glede seg over bronsen og se frem til neste løp. Jeg satser på revansje i NM og UM"

En utslitt og utslått Veronica Undseth etter at gullet glapp.

Mangekjemperstjernen med 800 meter som spesialdistanse, Frida Thorsås, fikk et litt for tøft program på morgenkvisten. Seier på 100m hekk og god plassering i diskos ble for tøft rett før 800 meterstarten.

Les hvordan det gikk i forsøkene

Hva trodde kondis.no før helgen:

800 m - Kvinner u20 - Frida vinner

Her er vi rimelig trygge på at gullet går til Frida. Hvilken Frida er vi mer usikker på. Begge har lagt opp til et tøft program i helgen og det kan gå utover prestasjonen på 800 meter.

Frida Berge er også påmeldt på 1500 meter og 2000 meter hinder, men kan stille relativt uthvilt søndag formiddag dersom hun får en relativt rolig finale på 1500m lørdag. Frida Thorsås stiller i fem øvelser i helgen. Uheldigvis for henne går 100m hekkfinalen og diskos på morgenen før 800 meterern, men mangekjemperen klarer nok brasene dersom achillesen og resten av kroppen fungerer. Bronsen blir trolig en fight mellom Veronica Undseth og Aurora Dybedokken, en kamp fjorårets sølvmedaljør vinner.

Vi tror at Frida Thorsås forsvarer gullet fra i fjor mens Veronica Undseth også får medalje i år. Ane Bakken Hodt tar finaleplass, men må reise hjem fra Sigdal uten medalje.