Sist helg vant han Koboltgruvene Opp, og nå var Per Kristan Nygård først i Ole Einars Terrengløp bare noen kilometer unna. Han bruker nokså årvisst å vinne begge løpene som begge er blitt arrangert fem ganger. I år ikke bare vant han, men det ble også en forbedring av hans egen løyperekord med hele 2 minutter.

- Jeg åpna hardt, som jeg bruker å gjøre, for å ha sjanse på løyperekorden dersom jeg hadde en god dag. Og sjøl om jeg var dyktig sliten mot slutten av den lange oppstigningen, så kvikna jeg til da det flata ut. Den siste delen som går bratt nedover, går det ikke så mye på kondisjonen, men mer på beinstyrke og evnen til å føte seg. Dermed trenger jeg ikke å spare så mye krefter til det, fortalte 26-åringen fra Åmot, og holdt fram:  

- Medvirkende til rekorden var det nok også at det var tørre og fine forhold i år. Denne gangen var det ikke langt unna at vi kunne komme oss tørrskodd gjennom, sa mannen som primært satser langrenn, men som også er en meget habil løper.

For to år siden stilte en så sterk bane- og veiløper som Håkon Brox opp - og ble slått av Nygård med nesten 6 minutter. Ikke mange norske holder følge med Nygård i krevende og kupert terreng, som det er i Ole Einars terrengløp. Løypa går forbi Bjørndalen-gården og snor seg lekent i det terrenget Bjørndalen-brødrene la grunnlaget i for sine skiskytingstriumfer.

- Kanskje stiller Ole Einar til neste år, når han har lagt opp som skiskytter, fortalte Dag som gjorde en iherdig innsats som funksjonær ved både startnummer- og premieutdelinga samt som løypevakt.
 
I tillegg til det ca. 12 km lange terrengløpet arrangeres det også en turmarsj med løyper på 12, 9 og 4,6 km. Turmarsjen var i år klart størst med 231 deltakere. I terrengløpet deltok bare 21 løpere, hvorav 4 kvinner.

De beste uavhengig av klasse

Menn      
1 Per Kristan Nygård  Veste Spone IF/ Team Lease Plango  48:31:00
2 Vegard Skinnes  Simostranda IL  49:55:00
3 Reidar Lindbo  Nedre Sigdal  57:37:00
4 Erik Ramstad  Simostranda IL  58:17:00
5 Arne Gilberg  Blodsmak Sportsklubb  58:27:00
       
Kvinner      
1 Elin Hagavold  Eggedal  01:01:46
2 Charlotte Kunz  Privat  01:08:42
3 Kristiane Holm  Simostranda IL  01:16:10
4 Anita Vinnord  Nedre Sigdal  01:24:41

Alle resultat


Til tross for at hun dagen i forvegen hadde sykla Birkebeinerrittet tok Elin Hagavold en klar seier på ei tid som var bare 3 minutter dårligere enn Veronika Bloms vinnertid for to år siden. Birkebeinerrittet sykla hun på 3.37.57 og ble nummer seks i klassen. Elin var også beste Superbirkebeiner i klasse 30-35 år etter å ha gått Rennet på 3.36.57 og gjort unna Løpet på 1.27.04.  (Foto: Thor Nygård)


Charlotte Kunz gav både seg sjøl og arrangementet tommelen opp mot slutten av de første lange bakkene. Til slutt ble det andreplass på den allsidige atleten som hevder seg godt enten det er løping, sykling eller triatlon. (Foto: Thor Nygård)


Kristiane Holm vant klasse 15-16 år og var tredje raskest totalt av kvinnene. (Foto: Thor Nygård)


Per Kristian Nygård gikk rett i tet, og der ble han. De drøye 12 kilometerne ble unnagjort på 48.31. Det er fort i ei løype der det er ca. 350 høydemeter fra start og opp til løypas høyeste punkt, og underlaget for det meste er sti som denne. (Foto: Thor Nygård) 


Reidar Lindbo imponerte med å vinne klasse 13-14 år på sterke 57.37. (Foto: Thor Nygård)


Erik Ramstad har kommet seg velberga ned på flat veg og løper mot seier i 15-16-årsklassen. I bakgrunnen skimter vi vinneren i 50-årsklassen, Arne Gilberg. (Foto: Thor Nygård)


De siste 200 meterne går på grasbakke langs den stilleflytende Simoa. Anita Vinnord har målstreken i sikte. (Foto: Runar Gilberg)


Vegard Skinnes vant ikke bare juniorklassen, men han var også den andre i løpets historie som sprengte 50-minuttersgrensa. I mål var han bare 1.24 bak vinneren. (Foto: Runar Gilberg)


Meget bra løp også denne kvartetten i klasse 15-16 år. Fra høyre: Erik Ramstad, Christian Skøien, Dag Sander Bjørndalen og Eivind Solum. (Foto: Runar Gilberg)


Det var ikke så mange veteraner med i Ole Einars Terrengløp, men flere av de som var der, løp fort. Vidar Eriksrud holdt mange av ungdommene bak seg da han vant klasse 60-64 år på pene 1.03.35. Helga i forvegen hadde han vunnet Koboltgruvene Opp og fått med seg fin T-skjorte derfra. Nå ble det gavekort fra den lokale sportforretningen. (Foto: Runar Gilberg) 


Vi avslutter med to av de 231 som ikke kom på resultatlista siden de valgte å stille i turmarsjen. Men den fine opplevelsen av å være i bevegelse i vakker og variert natur fikk også de med seg. (Foto: Runar Gilberg)