Stadig flere distrikter får sitt eget ultraløp, og nå følger Vestfold opp med "G-Sport Vestfold Ultra Challenge" med start i Holmestrand.

Det er Holmestand Maraton, med ildsjel Tomas Pinås i spissen, som har tatt initiativ til dette nye terrengultraløpet som er et tilbud til til de som ønsker å løpe lenger enn maratondistansen.

VUC er et terrengløp som skal gå med start på Hvitstein Stadion kl 06:00. Løpet er på 50 miles (82 km) og har en cut off tid på 18 timer. I tillegg er det en distanse på 50 km med cut off tid på 10 timer.

Tidligere i år ble nykommeren Holmestrand Maraton arrangert for første gang med over 1700 deltagere på de ulike distansene. Et slikt tall forventer vi ikke nå, smiler Tomas Pinås - som har rukket å melde seg inn i Romerike Ultraløperklubb allerede før han har løpt sitt første ultraløp.

Beltespenne
+deltagerskjorte
+ fri start i maraton

Tomas har også en flott gave til alle deltagerne i den første utgaven av Vestfold Ultra Challenge:
Fri deltagelse i Holmestrand maraton 14.appril 2013! Dette kommer i tillegg til en flott spesiallaget beltespenne og deltagerskjorte.

Vi kommer mer tilbake til dette løpet her på kondis.no senere.

Løpets hjemmeside ...med løypebeskrivelse og annen info...

Påmelding ...kondisrabatt selvsagt...

Startliste ...de fire første påmeldingene er på plass...

VUCs Facebookside

Om norske ultraløp 2013 (terminliste +info)

Thomas har ikke debutert på ultraløp, men smakte på ultradistanse forrige søndag da han sammen med undertegnede testet siste del av Nordmarka Ultra Challenge - et annet terrengultraløp over 50 miles som arrangeres 29.september. Turen ble 53 kilometer i alt - hans lengste distanse hittil, og i et mye tøffere terreng enn det vi vil møte i Vestfold.

I terrenget mellom Holmestrand og Konnerud lover han mye flott løpbart terreng, men også et stort antall mindre topper som skal beseires. Alle vil trenge hodelykt når starten går 06:00, og mange vil nok trenge lykt på slutten også.
 (foto: Olav Engen).