- Jeg har vært ett sekund bak NM-gull på mellomdistanse to ganger (i 2011 og 2015 red. anm.) – og da føles det veldig godt å endelig vinne, smilte Carl Godager Kaas som i dag hadde det lille sekundet på sin side og kunne juble for NM-gull og Kongepokal.

Allerede da han kom i mål på et relativt tidlig startnummer annonserte verdensmesteren på denne distansen fra 2010 at han hadde levert ett toppløp.

- Jeg vet at det rekker langt når jeg gjør et godt løp, sa løperen fra Bækkelaget som med seier og Kongekopal ved Saltstraumen i dag får en perfekt avslutning av karrieren.

- Etter å ha slått Olav Lundanes med ett sekund i dag, må jeg bare gi meg, sa han med et smil.

For fjorårets Kongekopalvinner og vinneren på torsdagens NM-langdistanse, Olav Lundanes, var i dag sekundet for seint ute til å plusse på med nytt NM-gull og Kongepokal i premieskapet.

VM-løper på sprintdistansen, Håkon Jarvis Westergård, viste med sin bronse i dag at han også behersker skogsorientering.

I dameklassen var det en annen VM-løper på sprint, Marianne Andersen, som var best i dag.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg lykkes på en mellomdistanse, for det er lenge siden sist, sa jenta som vant Kongepokal forrige gang på NM-sprinten i Brevik i 2009.

- Kongepokal blir en fin bonus, og det er selvfølgelig moro, smilte jenta som siden forrige gangen hun ble tildelt den prestisjetunge sølvpokalen har hatt både tunge sesonger med motgang, og gjort sørlending av seg.

I drakten til Kristiansand OK har hun denne sesongen vært tilbake på landslaget under både EM og VM, dermed er det lov å håpe på enda mer moro når det er klart for VM i Estland om et snaut år.

- Det hadde vært moro å ta en VM-medalje til. Jegkan i hvert fall håpe på det, smilte Andersen.

I dag henviste hun i hvert fall VM-medaljørene Heidi Østlid Bagstevold og Anne Margrethe Hausken Nordberg til henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Kilde: Norsk orientering

NM orientering 2016

Resultater

H 21-E, 5 650 m:
1) Carl Godager Kaas, Bækkelagets SK, 32.54,
2) Olav Lundanes, Halden SK, 32.55,
3) Håkon Jarvis Westergård, Varegg Fleridrett, 33.40,
4) Eskil Kinneberg, Raumar Orientering, 33.57,
5) Jon Aukrust Osmoen, NTNUI, 34.51,
6) Magne Dæhli, Halden SK, 35.02.

D 21-E, 4 770 m:
1) Marianne Andersen, Kristiansand OK, 36.08,
2) Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad SK, 37.05,
3) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 37.50,
4) Ida Marie Næss Bjørgul, Halden SK, 38.16,
5) Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK, 38.25,
6) Ingjerd Myhre, Kongsberg OL, 38.46.