Navn:
Anders Arnesen Tiltnes

Født:
28.05.84

Sivil status:
Singel

Bosted:
Ås, UMB

Utdannelse/yrke:
Studerer 1. året på geomatikk på UMB (før kjent som NLH).

Klubb:
IL Tyrving (91- )

Tidligere klubber:
Eiker(84-85), Freidig (85-91)

Oppvekststed:
Fikk mine tidlige sår i Byåsen i Trondheim, men fra 7-årsalderen har jeg lært meg å løpe fort i Bærum.
Hvordan kom du inn i orienteringsmiljøet:
Foreldre som var ivrige og fikk mange gode venner i miljøet, gode venner som løp fort, så da hadde ikke jeg noe valg heller...

Har du en spesiell treningsfilosofi:
Må vel være, bl.a, det å tørre å ta en hviledag for å kunne trene ekstra hardt dagen etterpå. Med ekstra overskudd har jeg annledning til å presse kroppen litt ekstra i forhold til konkurrentene, og det lønner seg. Etter hvert har vel treninga utviklet seg til å omfatte flere timer trening. Jeg gjør ikke ting så vansklig. Gjør det vondt på trening gjør det ikke fullt så vondt på konkurranser. Da kan man presse på det lile ekstra og forhåpentligvis vinne.

Trener(e) som har hatt betydning for deg:
Har aldri hatt trener. Er selvlært. Har snakket med utrolig mange om trening og så har jeg brukt det jeg synes hørtes smart ut. Det er veldig mange ressurspersoner i Tyrving og disse har jeg lært utrolig mye av. Kan vel si det sånn at jeg har lært det jeg kan i Tyrving.

Har du hatt noen større skader i karrieren:
Slet med dårlige knær 3 vintere på rad i juniortiden etter feil styrketrening, men greide å trene ok allikevel ved å tygge Brexidol om vinteren. Når varmen kom om våren pleide det å ordne seg...

Hvordan har prestasjonsutvikling din vært:
Føler selv jeg har blitt bedre for hvert år. Spessielt fysisk! Er ikke det meningen med å trene da?? Hvis man trener masse uten å bli bedre gjør man noe feil og det må være frustrerende. Jeg liker ikke å være frustrert!!

Beste mesterskapsplasseringer:
jr.NM-gull og 18.plass jr.VM. Dårligste NM-plassering jeg har gjennom karriæren er 12.plass. Det er jeg stolt av.

Beste løp noensinne:
Uff det alltid et vanskelig spørsmål, det er så mange. Kan kanskje være et Norgescupløp i sprint for 2 år siden da jeg vant med 2 minutter! Deilig å vinne uten å bli sliten, da blir festen etterpå så mye bedre.

Favorittløp:
Fellesstart er helt konge, men det er veldig få av disse. Har egentlig ingen favorittløp. KM-sprint i fint vær pleier å være veldig koslig!

Er det noen løper(e) som har imponert deg spesielt:
Audun Weltzien og Lars Skjeset. 2 beste løperene under helgens WC-testløp og bare 1 år eldre enn meg. Utrolig imponerende å være Norges beste som 21 åring, og fint å se at det ikke er langt opp til verdens beste løpere.

Hvordan har 2004 sesongen vært i forhold til målsetninger og forhåpninger?
Både og. Utviklingsmessig har det gått veldig bra. Blitt mye sterkere og raskere, men i orientering er det ikke alltid resultatlistene viser dette;-) jr.VM var et stort mål, men tullet bort en 4.plass på sistepost, og var syk under NM-helgen på høsten.

Målsettinger for kommende sesong?
Førsteårs senior. Målet er å kvalifisere seg for NOM og militærVM. Vil se ann nivået før jeg setter meg noen frekke målsetninger om å ta topp5 plassering på NM sprint.

Har du gjort noe spesielt på treningsfronten for å forbedre deg foran kommende sesong?
Jeg har trent utrolig mye mer enn jeg har pleid. Da blir jeg utrolig mye bedre! Ikke?

Deltar du i andre kondisjonsidretter ved siden av orientering?
Løper litt friidrett, og skal prøve med på Biathlon denne våren. Det er for de som ikke vet det samme som skiskyting, bare at man løper orientering istedet for å gå på ski! Altså: orientering med skyting og strafferunder. Håper det blir en suksess.

Hobbyer utenom trening og konkurranser:
Spiller i et utrolig bra band som heter Flexi Kashmir! ok med litt
reklame?: www.flexikashmir.tk

Favorittsider på nettet om kondisjonsidretter:
www.opn.no


Relatert link:
Anders Tiltnes hjemmeside