Orienteringsløperne i Bergen fikk prøve seg i et nytt terreng da de ukentlige o-løpene startet  opp igjen etter sommeren. Med et nytt o-kart over Herdla fikk deltagerne løpe mellom naturreservat og gamle kanonstillinger fra krigens dager.  Løypen var lettløpt og mer i retning av et sprintløp i de flotte omgivelsene rundt Herdla gård.
Det var Nettbuss B.I.L som inviterte til løp, mens Askøy Orienteringslag stod som teknisk arrangør.

Alle resultater fra Bedriftsløp på Herdla 12. august finner du her.

IMG_9712_640.jpgSamlingsplass var på Herdla gård, som faktisk er Hordalands største, og i bakgrunnen kan man se ned på flatene som tyskerne bygget flyplass på under krigen.

IMG_9765_640.jpgLøpet gikk i de naturskjønne omgivelsene på Herdla innimellom gamle kanonstillinger fra krigens dager. Her er Svein Linga på vei ut fra en post. Han gjør et bra løp og vinner sin aldersklasse H60A.

IMG_9098_640.jpgAskøy Orienteringslag gjennomførte et flott arrangement.

Marianne Skulstad fra Hordaveg gjorde løpet til en aktivitet for hele familien. Her sammen med sin sønn Magnus Skulstad på 11 år, mens mann Øistein Stemme er ute og løper A-løypen.

IMG_9112_640.jpgHerdla har mange spor etter krigen. Her har Erik Lossius fra DNB funnet sin post ved et gammelt krigsminne.

IMG_9124_640.jpgIkke alltid så lett å finne postene når de kan ligge nede i gamle skyttergraver, men Hilde Kristine Revå har i hvert fall funnet frem.

IMG_9268_640.jpgKjell Erik Myre fra Hordaveg.

IMG_9316_640.jpgErling Hodneland fra Hordaveg løper bra og vinner sin klasse H60C.

IMG_9329_640.jpgTurid Tangen inn på post.

Torstein Netland løper for CSC BIL.

IMG_9338_640.jpgØistein Stemme gjør et godt løp og får 5. beste tiden av alle i A-løypen.

IMG_9394_640.jpgDen bakerste av disse er Astri Hole, DNB.

IMG_9559_640.jpgSelv om dette er et bedriftsløp er det også en del ungdommer med, kanskje i følge med foreldre som løper.

IMG_9634_640.jpgTom Pedersen, Evry.

IMG_9642_640.jpgKirsten Grevskott inn mot målpost.

Rune Tonaas, Tryg.

Frode Helmich Pedersen velger klokelig å bruke grinden i stedet for å prøve seg på de strømførende gjerdene.

Sturla Stemshaug, Bergenslærerne BIL.

IMG_9517_640.jpgEtter løpet er det kjekt å diskutere løypen med de andre løperne. Hege Fjellbirkeland forklarer sine valg.

IMG_9518_640.jpgHer er mange års rutine med o-løp samlet i en samtale: Dagfinn Hole fra Rolls Royce Bergen i samtale med Dag Sletten fra Skogselskapet. Dagfinn vant i dag sin klasse H70B.