For andre gang på rad opplevde Kystløpet at godt over 100 deltagere fullførte dette flotte mosjonsløpet. 135 deltagere fullførte, som inkluderer 10 løper som løp funksjonærløpet tidligere i høst. Det var flotte løps forhold i går, og snøen som begynte å lave ned på slutten av løpet la seg heldigvis ikke i løypa før alle løperne var i mål.

Gti's nye gode langdistanse løper Ørjan Grønnevig tok tidlig teten, og der ble han løpet gjennom. Trond Idland som klarte å komme for sent til start med ca 18 sekund og måtte løpe slalåm gjennom feltet for å komme seg i posisjon, hadde allerede etter 1 km kommet seg opp på 2 plass med en differanse til Ørjan på 21 sekund. Etter halvveis løp var de samlet, men på slutten klarte Ørjan og rykke fra og kom inn til en fin seier. På 3 plass kom Andreas Nygård, som stadig gjør det sterkere i løp.

I dameklassen var Wenche Kvæven suveren, hun kom i mål kun 8sekunder bak sin sterke løyperekord fra i fjor. Wenche løp mye av løpet sammen med Egersunds tidligere storløper Jarl Gaute Aase. Lene Rørvik forbedret sin tid fra 2008 med et par sekunder og tok en fin 2 plass. Johanne Karlsen fra Skjalg tok en fin 3 plass.

Det er gledelig å se at flere mosjonister år etter år finner veien til dette flotte løpet. Flere av deltagerne var godt fornøyd etter endt løp, og kunne velfortjent forsyne seg med kaker og drikke i målområdet.

Starten

Ørjan Grønnevig tok tidlig teten, og er i fin rute til EM terrengløp senere i år.

"Eldre kvartetten" holder forsatt ungdommen bak seg. De løper imponerende bra. Wenche Kvæven(48), Bjørn Magne Svines(31), Reidar Helland(99) og Jarl Gaute Aase (93) som har imponerende 2.13 på maraton i sine glansdager.

Thomas Vehus

Arne Nodland (9) er en av de få som har fullført Nordsjørittet på sykkel alle gangene det har vært arrangert. Han er nok også den eneste som har full pott i både Nordsjørittet og Kystløpet. Kystløpet går som kjent i traséen til Nordsjørittet.

Gisle Sellevold

Trond Idland

Lene Rørvik forbedret sin tid fra 2008 med et par sekunder og holdt sin sønn........

Markus Rørvik så vidt bak seg... Det spørs om ikke rollene er byttet ut om et par år?

Jan Hetland (8) og Harald Mong (26) har hatt flere spurtdueller de siste år, og det var igjen den noen år yngre naboen Harald som trakk det lengste strået.

Milfrid Melberg hadde nok en gang tatt turen fra Jørpeland for å løpe Kystløpet.

Kolbjørn Rogstad fra Tess og mangeårig sponsor av løpet, testet etter oppfordringer løpe-tights for første gang. 4 minutter forbedring fra forrige helgs testløp, gjør nok at tightsen  er på neste gang også.