Erik Sjøqvist vant 10 km, mens Svein Inge Buhaug og Helge Dolsvåg kjempet om 2. plassen. Buhaug fikk de nødvendige meterne mot slutten og ble nr. 2 fem sekunder foran Dolsvåg.

Silje Bæra Hørthe var første kvinne som passerte målstreken. Hun kom i mål på 36.40. Men bak kom Veronika Blom, som hadde blitt plassert i pulje 2. Blom brukte 35.45 på sin mil, og ble dermed beste kvinne totalt.

Erik Sjöqvist, Sverige  vinner 10 km

Silje Bæra Hørthe, Vidar kommer først i mål, men blir nr.2 på 10 km på 36:40.

Veronika Blom, Modum ble plassert i pulje 2, og kom derfor ikke først i mål.
Hun er likevel raskeste kvinne på tiden 35:45. Foto: Ole Arne Schlytter

Mari Brox, OSI utenfor Stortinget. Det ble tredjeplass på 38:47. Mari er en konkurranseglad jente.
Torsdag ble hun nr.2 i rulleskirennet til Holmenkollen

Frida Olausson, Strømstad Løperklubb løper inn til femteplass på 39:13. Bak jager
Therese Sjursen, BFG Fana, som blir slått med et sekund. Foto: Ole Arne Schlytter

Helge Dolsvåg, KIF, i blått lar ikke de "unge" få det lett. Dolsvåg, som er 49 år gammel, måtte
til slutt se seg slått av "ungdommen". Svein Inge Buhag, 41 år, kommer 5 sekunder før
i mål. Buhaug, som stiller for Hytteplan Sport, blir nr. 2 totalt med 32:38, mens Dolsvåg får 32:43.
Kan Dolsvåg løpe 17 sekunder raskere neste år, vil han bli den beste nordmann gjennom
tidene i klasse 50-54 år. Foto: Ole Arne Schlytter

Marius Vedvik, Førde til venstre fighter Einar Haakon Christian Rose fra OSI om fjerdeplassen.
Vedvik avgjør det med god margin og kommer inn på 33:07, mens Rose
får 33:23 og blir femteman Foto: Ole Arne Schlytter

Litt av et felt! Fra venstre Mr. Løplabbet, Tor Fauske, henger stadig godt med. 48 år gammel og 36:00 i sluttid ga 4. plass i 45-49 år. Bjørn Johannessen, journalist og terminlistesjef i Kondis, litt dårlige trent enn normalt, løper inn på 35:55, bare slått av Erik Sjöqvist i klasse 35-39 år.  Bak med lysegrønne sko kommer Kondisredaktør Runar Gilberg,  som ender på plassen bak Tor Fauske i klasse 45-49 år med 36:08. Med pannebånd blir Ger Van Graas vinner klasse 55-59 år på tiden 36:10 to uker etter at han vant klassen i NM halvmaraton  i Drammen. I Bølerdrakten helt til høyre er Joachim Qvale, som ble nr.2 i klasse 16-17 år på 36:27 Det var ett sekund fortere enn i Sentrumsløpet.

Start 10 km Oslo Maraton Foto: Lase Wilhelmsen

Start 10 km i Oslo Maraton     Foto: Lase Wilhelmsen.
Nedtellingene er det eneste som avbryter det dundrende musikkanlegget. 10...9....8...