Bildet: Ironman 70.3 i Haugesund overgikk alle forventninger for Cato Hansen som nå er kvalifisert for VM 70.3 i Las Vegas i september. (Klikk på bildet for større utgave.)

Det ble en stor suksess for alle impliserte i Ironman 70.3 som ble avvikla i Haugesund søndag 8. juli. Cirka 400 deltakere stilte til start. Det var spådd et ufyselig vær, men det som begynte med overskya vær endte i strålende sol.
Det ble en fest for deltakerne og publikum. Og for et fatastisk publikum. Langs store deler av sykkelruta og nesten på hele løperunden var det møtt opp folk som heiet og jublet. De viftet med flagg og utøverne fikk en god opplevelse. Det var en eliteklasse med flere profesjonelle utøvere. Resten var deltakere fra 18-60 år var delt inn i  aldersklasser.

Starten gikk kl 08. Det ble svømt i Skeisvannet like utenfor sentrum. Etter 32 min kom utøveren fra Sortland opp av vannet på 14. plass i klassen så langt.

Av med våtdrakt og på med hjelm og sykkelsko. Løypa gikk nordover en runde, passerte sentrum og så en liten runde rundt Karmøy før det bar tilbake til skiftesonen. De 93 km på sykkelsetet ble unnagjort på 2t og 36 min. Også på sykkeldelen var Cato nummer 14 i klassen.
 
Av med hjelm og på med løpesko. Himmel- det er tungt å løpe rett etter en knallhard sykkeltur. Etter 1,5 km ble målområdet passert. Den utrolig stemningen gav gåsehud og en følelse av uante krefter. Det var ikke tungt å løpe i det hele tatt. Så skulle to runder gjennomføres rundt i sentrum. Målområdet ble passert fire ganger, og den femte var det målgang. 21.1 km ble unnagjort på 1t og 29min. Det var fjerde beste løpetid.

Totaltiden inklusiv skiftinga mellom disiplinene ble 4.41. Det holdt til 7. plass i klasse 40-44 år. Senere på kvelden visste deg seg at plassering holdt til tur til VM i triathlon i Las Vegas. En perfekt konkurranse med en enda hyggeligere avslutning.

Stor bildereportasje på hovedsiden: Alt klaffet for Ironman Haugesund

Alle resultater


Utrolig stemning i Haugesund. Det er Norges beste utøver, Gudmund Snilstveit, vil ser bakfra på indre kai hvor løypa var kranset av tusenvis av tilskuere.