Vegard Ølstad har vært i svært god form lenge, og seieren i Regionals var et nytt bevis i så henheseende. Ikke bare vant han, men han slo nærmeste konkurrent 21 sekunder bak seg. Gjøvik-gutten løp de 10 terrengkilometerne på 29.57, og hadde 145 løpere bak seg. Seieren i Texas lover godt foran både Nationals og EM terrengløp der Vegard kan få en viktig rolle på det sterke norske U23-laget.

God form viste også Kristin Brøndbo og brødrene Kårbø da de stilte opp i sitt regionale mesterskap i Sør-Dakota. Kristin kom på andreplass, 19 sekunder bak Jennifer Agnew. Etterpå vanka det skryt fra trener Tracy Hellman:

- Kristin leverte enda en fantastisk prestasjon og hun løper på sitt aller beste på denne tida av året, uttalte til Hellmann til Augustanas heimeside

Runa Falch  hadde ikke en av sine beste dager og kom på 28. plass, 1.40 bak vinneren.

I herreklassen kom Tom Kårbø på tredje- og bror Harald på ellevteplass. Tom løp de 10 kilometerne på 31.27 og var 13 sekunder bak vinneren, Paul Yak. Harald fulgte 36 sekunder bak storebror.