Holavatnet ligger midt ute på Osterøy ved Hosanger omtrent 45 minutts kjøring med bil fra Bergen sentrum. Det blir arrangert av Mjøsdalen idrettslag, som nå er inne i sin 31. sesong for denne løpskarusellen. I snitt er det 130 som møter opp hver onsdag i sommerhalvåret for å teste formen i den naturskjønne løypen. Til kveldens utgave kom det litt færre. 96 aktive løpere og mosjonister deltok.

På bildet (klikk for stor utgave) ser vi "pallen" for herreklassen med vinneren Øyvind Bjørsvik i midten. Til venstre står Øystein Hanstveit, som tok 2. plassen og ytterst til høyre ser vi dagens Kondis-reporter, Jørgen Pettersen, som slet seg inn på en 3. plass.

Ut fra start løp Øyvind Bjørsvik rett fra hele feltet. Ikke Ikke langt etter jager Jørgen Pettersen med Øystein Hanstveit på slep. Etter 1,2 km har Øyvind økt forspranget, mens Øystein har løpt fra en sliten Kondis-reporter i motbakken. Stillingen holder seg slik helt til mål og Øyvind Bjørsvik vinner med ny årsbeste på 11.32 i den kuperte 3,1 km lange løypen.

Dette blir den tredje strake seieren for Øyvind Bjørsvik i årets Holavatnet rundt.. Øyvind sitt mål i år er å ta Jernmannstatuetten. Han klarte nylig å løpe 63 km ultraløp i Maratonkarusellen nylig, så han er på god vei.

Kvinneklassen ble vunnet av Janniken Mjøs på 19.47 foran Randi Kleppe på 19.58

Alle bildene er tatt av Øystein Øvsthus som tok imot utfordringen om å ta bilder for Kondis-reporteren, som dermed fikk muligheten til å delta.

Komplett resultatliste ligger nederst under bildeserien.

Tekst : Jørgen Pettersen

Etter at trimklassen uten tidtaking har startet fra kl. 18 og utover, er det konkurranseklassen som legger avgårde ut skoleporten på Hosanger en time senere. Rett i tet med Øyvind Bjørsvik fra Fotlandsvåg IL, som nå bor i Fana området i Bergen. I rødt (34) er det Kondis-reporteren, som strever hardt med å prøve følge Øyvind. Til venstre ser vi dagens toer, Øyvind Hanstveit (42). 3,1 km skal nå tilbakelegges med asfalt i første del av løypen. Deretter går den gjennom skog og kupert terreng.

Som vanlig når løperne er ute på sin runde, koser folket seg på skolen med god mat og sosialt samvær. Hver gang undertegnede har besøkt Mjøsdalen IL på Holavatnet, er jeg blitt tatt godt imot. Det er alltid fin stemning.

Tommelen opp for Kondis. Utrolig hvor tidlig de lærer slikt ute på Osterøy. Eller er det den meget flinke fotografen, Øystein Øvsthus, som er forklaringen!!

lik er stemningen med kafe og med hele familieer som har gjennomført sin mosjonstur rundt vatnet. Kafeen har alltid god kaffe og velsmakende vafler.

Det strømmer på med mosjonister som legge  ivei lenge før konkurranseklassen. Barn og voksne sammen hver onsdag i uke etter uke ute på Hosanger i regi av Mjøsdalen IL.

Godt og vel 130 i snitt på løpene i Holavatnet rundt. Vel 100 deltar i trimklassen uten tidtaking.  Resten deltar i mosjonsklassen med tidtaking. Dem var det 26 av i dagens løp.

En til i trimklassen uten tidtaking kommer før de som løper på tid dukker opp. Det er omtrent 150 meter med nedoverbakke til skoleområdet og målgang etter et langt og sugende skogsparti.

Ute i det idylliske skogspartiet på Holavatnet kommer Øyvind Bjørsvik først. Han vant det første løpet på 11.59, et andre på 12.12 og nå dagens løp på fine 11.32

Øystein Hanstveit er nybakt 50-åring den 18. april. Han blir nr. 2 på dagens Holavatnet på tiden 12.08. Han har levert en rekke sterke løp i veteranklassene i motbakkeløp.

Kondis-reporter Jørgen Pettersen hilser underveis til varafotografen, Øystein Øvsthus , som i dag har utført den oppgaven med glans. Vi har konkurrert mot hverandre flere ganger rundt Holavatnet. Og dermed kan jeg hjem til Bergen med en 3. plass i bagasjen på tiden 12.43.

Jan Roald Hanstvedt løper inn til tiden 13.09. I forrige løp gikk det enda litt fortere: 12.52.

Aksel Øvsthus leverer årsbeste i kveldens løp med tiden 13.15

Rune Gjerstad blir nr. 7 og tiden ble 13.40

Svært så idyllisk rundt Holavatnet. Det må bare oppleves. Med startnr. 48 ser vi Terje Solberg som løper rundt vatnet på 14.48.

Opp den siste kneiken i løypen som er på sugende skogsføre med Ivar Hanstveit, tid 15.11, like bak følger Hans Kristian Birkeland.

Fint driv opp siste bakken før det går nedover mot mål. Løypen består av omtrent litt over en kilometer med asfalt. Deretter et grusparti på omtrent 400-500 meter og så et skogsparti på rundt 1.5 km.

Det gikk styggfort med den unge gutten Sebastian Bjørsvik nedover mot mål. Tiden ble fine 17.59.

Fint driv over Randi Kleppe på vei mot mål. Hun tok 2. plassen på dagens løp med tiden 19.58. Hun er også med på flere av mosjonsløpene ute på Osterøy og løp også Brakvatnet halvmaraton høsten 2012.

Startnr. 33, Janniken R. Mjøs, vant kvinneklassen og var 11 sekunder foran Randi på 19.47.  Fin og jevn duell mellom dem.