I surt og kaldt vær med regnbyger og sterk vind ble Kvarven-opp arrangert med 50 løpere til start. Laksevåg Turn og Idrettslag sto for jubileum med 20. gang i motbakkeløpet.

Det ble en meget spennende avslutning  da Lars Røttingen jaget like bak Øyvind Loftås helt inn til målstreken. Differansen var på bare 10 sekunder favør Øyvind. Dermed er det duket for fest hjemme hos familien og brødrene Halvard og Øyvind. De står med 3 seiere hver de siste 6 årene. Familiefreden er reddet. Øyvind kan fortelle til kondis at han liker kvarven-opp og følte seg pigg og god idag. - Det gikk mye bedre nå enn i Stoltzen og jeg har trent i denne bakken den siste tiden for å vinne løpet.

Like bak på tredjeplass kom Jan Rolland som en kule inn til ny pers på 9.36. Jan er i form som aldri før og løp sterkt også i Stoltzen nylig på 10-tallet. På fjerdeplass kom evigunge Harald Nygård inn til sterke 10.03 og femteplassen til Christer Vonheim på tiden 10.26

Kvinneklassen ble vunnet suverent av Elise Vikne på meget gode 10.15, det er et av de aller beste løpene for kvinner opp kvarven. På annenplass kom Julie Strøm på tiden 11.50 og tredjeplass til Cecilie Landro på 12.07

Alle bilder lagt ut og resultater nederst på siden av de beste i hver klasse. Resultater forøvrig se Laksevåg TUIL sine hjemmesider.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen og foto av Fred A. Pettersen

Tre glade herrer på toppen av Kvarven en fredagskveld. Dette er virkelig menn som holder hele sesongen ut når
   andre løpere forlengst har tatt hvile. I midten er kongen av Kvarven Øyvind Loftås, til venstre nr. 2 Lars Røttingen
   og ytterst til høyre ser vi nr. 3 i Jan Rolland.

Pallen for kvinner med dagens suverene vinner i midten Elise Vikne, til venstre nr. 2 Julie Strøm og ytterst til høyre
   ser vi nr. 3 Cecilie Landro. Flott levert av kvinnene i det sure kalde høstværet. Elise har fått det første nappet i
   vandrepokalen for kvinner, henne ser vi sikkert igjen til neste år. Gratulerer.

Øyvind Loftås har de nødvendige metrene på Lars Røttingen her på det bratteste 3-400 meter fra mål.

Lars Røttingen tar ut de aller siste kreftene opp den meget bratte avslutningen like før mål. Blir belønnet med en
    2. plass på tiden 9.01

Jan Rolland liker også å løpe Kvarven og har deltatt de siste 7-8 årene. Kommer inn til ny pers på 9.36 og 3. plass.
   Jan løper svært bra også i Stoltzen på 10-tallet og er ivrig syklist med flere gode løp i Bergen-Voss på langt under
   5 timer.

Harald Nygård løper meget godt tross sin veteranklasse. Blir nr. 4 med 10.03 og slår sterke yngre løpere som
   Christer Vonheim.

Et fantomløp av Elise Vikne som her har tatt igjen Christer Vonheim på vei opp det aller bratteste. Elise løper på
   gode 10.15 og blir totalt i løpet nr. 5 og vinner av kvinneklassen.

Kondisreporter Jørgen Pettersen sliter seg til mål langt bak sin pers fra det første løpet i 1991 på 9.40. Idag blir
   det 10.58 og 10. plass totalt som var målsettningen før løpet. Like bak kommer Magne Vikne inn til 11.01 og 11. plass

Skikkelig familieduell mellom Audun Landro og Cecilie Landro. Audun trekker det lengste strået og kommer inn
   på 11.58 og Cecilie kommer inn på 12.07 med 3. plass for kvinner.

Ragnhild Korneliussen løper for harde livet for ikke å bli tatt igjen av Liv Astrid Losnegård som vi kan se kommer
   like bak. Ragnild får tiden 12.37 og Liv får tiden 12.43. Flott levert av damene i veteranklassene.

Aslutter billedreportasjen med Julie Strøm fra arrangørklubben Laksevåg Turn og Idrettslag. Julie blir gratulert av
  Laksevåg sine gode og trofaste hjelpere på toppen av Kvarven med sin 2. plass på tiden 11.50.