Skiskytteren Pål Kristian Grue Tufte, Geilo IL, knuste den ett år gamle løyperekorden på 21.04 tilhørende langrennsjunioren Kristen Mikkelsplass , Bromma IL, i Bringenatten Opp i Nesbyen søndag 30. oktober. Med slutttiden 19,34 var skiskytteren suveren i mål. Nærmest i herreklassen var nettopp Kristen Mikkelsplass med solid ny pers på 20.45 i løypa på 4,2 km med 425 høydemeters stigning.

Hemsedals stortalent i langrenn, Kasper Herland, ble nummer 3 og viste nok en gang at han har en utrolig sterk motor. Også langrennsløperen Ørjan Bråten Lie på fjerdeplass snek seg under tiden til den gamle løyperekorden.

I dameklassen var ingen i nærheten av å true Merete Weng sin løyperekord fra i fjor. I aktiv klasse stilte 50 løpere til start.

-  Det var utrolig gøy å løpe i mål med så masse folk på toppen, sa en storfornøyd Grue Tufte etter målgang.

Topp tre herrer.    Foto: arrangøren

Breddearrangement

Skue motbakkecup er nemlig ikke bare et løp for eliten. Nesbyen IL langrenn har ønsket å lage et motbakkeløp for alle og lar en tallrik trimklasse slippe opp bakkene en time før start i aktiv klasse. I år var det hele 175 deltakere i løpet, hvorav 46 i konkurranseklassene, og er dermed er Hallingdals største løp. Og ved mål var det liv og røre med musikk og aggregatdrevet speakertjeneste med rapport fra følgebil.

Formstabil vinner

Skiskytteren Pål Kristian Grue Tufte har gjennom hele sesongen vist stabil form gjennom pallplasser i alle de fem løpene i Skue motbakkecup. I det siste løpet søndag kunne han derfor innkassere pengepremier for både beste herretid, løyperekord og sammenlagtseier i motbakkecupen i Hallingdal. Kun førsteårssenioren Ola Jordheim fra Hemsedal kunne utfordre Tufte Grue om sammenlagtseieren, men han måtte stå over siste løp pga. deltakelse på langrennssamling i Ramsau. Med Kristen Mikkelsplass sin andreplass i finalen, beholdt Jordheim sin 2. plass sammenlagt, med Mikkelsplass på tredjeplass – bare få poeng bak.

Sterk 15-åring

Hele fire løpere kom i mål på tider under Kristen Mikkelsplass sin løyperekord fra i fjor. Også de to andre andre er langrennsløpere: Andreårsjunioren Ørjan Bråten Lie, Nesbyen IL, leverte sitt sterkeste motbakkeløp med 21.01, som holdt til 4. plass. Han måtte imidlertid se seg slått av det to år yngre stortalentet Kasper Herland, Hemsedal IL. Kasper gjorde seg for alvor bemerket i skisporet i fjor og viser at han er godt forberedt til skisesongen som står for døren.

Baneløper Juven på 5. plass

- Du er vel best til å løpe rett frem og til venstre, men dette var vel ikke så verst, Sondre, spurte speaker Magnus Lindahl, som også er Sondre Juvens trener. Den talentfulle mellomdistanseløperen fra Nesbyen sikret seg 5. plassen med 21.25, bare 40 sekunder etter vinneren. For en som vanligvis bare løper i flatt terreng og sjelden løper lenger enn 3000 m, var dette mer enn godkjent.

Kvinnenes løyperekord ble ikke truet

Merete Weng sin knallsterke løyperekord i kvinneklassen på 22.11 fra i fjor var det ingen som var i nærheten av å true i årets løp. Margrete Bergene vant på 25.40 foran Eiril Lystad Lindrud på 26.09 med Sissel Stave på 3. plass med 26.51. Stave fra Ål IL sikret seg dermed seieren sammenlagt foran Karianne Sato fra Torpo IL. 3. plass sammenlagt gikk til Marte Mikkelsplass, som endte på 4. plass i Bringenatten opp med tiden 27.40.

Topp tre kvinner.  Foto: Arrangøren

En skikkelig melkesyretest.  Foto: Arrangøren.