Det 9. løpet i Kongsvingerkarusellen, Furumorunden, ble overlegent vunnet av Per Vidar Fjeld, Oppstad IL. Han fullførte de 5,5 kilometerne på 20,04 og var nesten minuttet foran toeren Kristian Myhre Hellerud, Granli IL. Hellerud hadde på sin side et drabelig oppgjør med Kjell Langfoss underveis, som han avgjorde helt på slutten.

Blant kvinnene ble det lokal seier. Mari Karlsen fra Galterud vant med tida 29,18 foran Jenny Marie Holter, Grue IL.

Bildet: Per Vidar Fjeld var utilnærmelig denne gangen. Her runder han etter første runde.

Løypa var flat og lettløpt. Den var i år blitt lagt litt om på grunn av skogsarbeid og ble løpt to runder av de aktive og en runde av trimklassen.

Starten gikk fra Elmico (den gamle Mossesaga), og i alt 39 løpere trosset det truende uværet som var under utvikling. Trimløperne, som starta tidlig, hadde sol og pent vær innen regnet kom.

I alt har 198 løpere starta i Konsvingerkarusellen hittil i år, en betydelig framgang fra i fjor, og løper nummer 200  vil komme til å motta en overraskelse. Det er nå tre sjanser igjen til dette.

Neste løp, løp nr. 10 i karusellen, går tirsdag 27. august med start fra krysset mellom Kongevegen og Lerkevegen på Rasta – like i nærheten av Glåmdal Bilsenter. Løypa, den samme som i fjor, går på asfalt. Den blir på 6 km for aktive, 3 km for trim og 500 meter for barn under 7 år.

Tekst og bilder: Fred Nordal

Start og innkomst inne på bedriften Elmicos område på Galterud.

Her er noen av trimmerne vel i mål innen regnet kommer.

Denne store hallen kunne brukes både som sekretariat og oppvarming for løperne da regnet kom.

Full fart fra start! Kristian Myhre Hellerud i forgrunnen rakk verken å varme opp eller å få på se startnummer innen startskuddet smalt i Konsvingerkarusellens 9. løp.

Wahid Amin like innen han forsvinner inn i skogen på Furumoen. Han deltok for første gang.

Løpets yngste deltaker, Ola Rudolfsen Sørlie, er bare 2 år gammel.

En liten skade forhindra Samuel Muhire i å delta. Denne gangen måtte han nøye seg med å se på lagkameratene sine i Oppstad IL.

Løypelegger Rolf Hansen er også løypevakt – med paraply for sikkerhets skyld.

Kjell Langfoss i duell med Kristian Myhre Hellerud (skjult bak Langfoss). De fulgte hverandre som skygger hele løpet.