Bildegalleri med 101 bilder: 101 bilder fra Perseløpet 28. mai
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Det er flere og flere som finner sitt startnummer på Perseløpet. Lett løype, lett tilgjengelig, uhøytidlig, men alltid godt tilrettelagt tiltrekker seg mange løpere fra hele Østlandet. Det er flere løpere som debuterer med startnummer nettopp i denne løypa.

Søndag var det 87 løpere som fullførte en av distansene og hele 39 av disse satte personlig rekord. Det gir en perseprosent på 39%.

De beste prestasjonene rangert etter WMA tabeller finner vi som oftest på de korteste distansene, denne gangen intet unntak. På 5 kilometer var det Bjørn Paulsrud som leverte det sterkeste resultatet da han løp 5 kilometer på 18.22 i herrenes 55-59 års klasse.

5 kilometer

Dagens korteste distanse ble vunnet av Kjetil Bang Throndsen på 17.01. Tobias Nymo Melseth fulgte 7 sekunder bak og tok med det dagens nest beste tid på 17.08. Tredjeplassen gikk til Oslo-bosatte Erlend Godager på 17.28.

I kvinnenes oppgjør ble det seier til SK Vidar løperen, Veslemøy Rønnevik på tida 19.30. Hun hadde ganske klar avstand ned til nummer to som ble Diana Tønnesen-Fiel på 25.14. Dagens tredje kvinne ble Else Husa fra Ullensaker/Kisa på 31.27.

10 kilometer

34.14 ble dagens beste resultat på 10 kilometer. Det stoppet klokka til SK Vidar-løper Henrik Nilsson på. Bare 7 sekunder bak fulgte Truls Grøstad og tett bak der igjen stormet Steffen Aabel inn til dagens tredje beste tid på 34.24. I alt var de 6 første løperne i mål på denne distansen i mål på omtrent 1 minutt.

Elin Hanevik fra Gular IL krysset målstreken først blandt kvinnene med god margin ned til neste løper. Hun fullførte på 37.37 og nummer to var Petra Jacoby på 39.17. Dagens tredje beste kvinne krysset målstreken akkurat på den litt irriterende tida 40.00.

Karoline Kjærnes løp sitt livs første løp og kom i mål på 42.11 på 10 kilometer. (Foto: Bjørn Saksberg)