013.jpg

Polar Night Halfmarathon ble første gang arrangert i 2004 og jubilerer altså i 2014 da løpet arrangeres for 10.gang. Fortsatt er løpet lillebror i forhold til sommerens Midnight Sun Marathon , men det vokser raskere.

- Vi ligger veldig godt an med 150 flere påmeldinger enn på samme tid i fjor. Vi regner derfor med å sette ny deltaker rekord med over 1000 løpere for neste års løp, forteller Nils Isak Hætta i Midnight Sun Marathon som også arrangerer Polar Night Halfmarathon.

Det var ny deltagerrekord med hele 915 på startstreken 5.januar 2013. Les kondis.no-reportasjen.

- Deltakere fra 29 nasjoner er påmeldt så langt med Tyskland og UK som største nasjoner, fortsetter han. - To turoperatører i Tyskland har solgt løpet med stor suksess og kommer med grupper på rundt 30 løpere hver. Nordlyset er det store trekkplasteret for utenlandske løpere og drømmen om å se det magiske lyset i nord trekker svært mange til arktiske strøk, sier Hætta.

En rask titt i startlistene viser da også at over halvparten av deltagerne på halvmaraton er utenlandske. Av de 498 påmeldte pr 10.desember var 304 påmeldt halvmaraton, 154 på Mørketidsmila og 40 på Mørketidstrimmen.

Arrangøren kan friste med pastaparty fredag og Mørketidsmiddag etter løpet,
se mer på LØPETS HJEMMESIDE

Løypekart halvmaraton

Påmelding

Startlister/påmeldte

PolarNightHalfmarathon.jpg

Bilde fra arrangørens hjemmeside