Praktfullt fjelleventyr i flott sommervær ga 4 Nye løyperekorder
Anita Håkenstad Evertsen (bildet) debuterte i Geiranger Halvmaraton med å sette ny løyperekord med tiden 1.46.19.
Helge Hafsås vant mennenes løp 1.38.02
Nibberittet ble vunnet av: Lars Kristian Johnsen på racer 1.06.43 , Alf-Roger Holme på terreng 1.07.01. Frid Harstad på terreng 1.29.02 og Hanne Trønes racer 1.34.34
Det ble igjen et prakfullt "Fra fjord til fjell" med Geiranger Halvmaraton, Nibberittet, Miniton og Geirangermarsjen. Hele folket i bevegelse fra fjord til fjell.
Kondisjonsfolket erobret de bratte bakker mellom alle turistene.

Himmelen inneholdt spredte skyer men stort sett var det sol og varmt, svært varmt syntes vi som kjørte bil til toppen.

4 løyperekorder hvorav 3 ble smadret
Ikke mindre enn 4 nye løyperekorder! Nibberittet og 3 av dem ble slått med stor margin.

Kraftig deltakerøkning i Nibberittet
Hele 202 fullførte i år Nibberittet. Den forrige deltakerrekorden kom 160. Nibberittet har øket jevnt og trutt fra starten i år 2000 da 50 fullførte.

Etter en tilbakegang fra 95 i 2004 til 74 i 2005 var det gledelig å registrere at det i år gikk den riktige veien å det endte med 85 fullførende.

Neste år deltar du også i Geiranger!
Dette er et arrangement som har et stort potensiale og burde samle flere hundre deltakere både på løping og sykling. Syklistene er iferd med å skjønne dette, mens det på løpssiden er altfor få utenfor regionen som har forstatt hvilken fantastisk kombinasjon av naturopplevelse og kondisjonsopplevelse dette arrangementet er.
Når du i tillegg til disse oppelvelsene blir tatt godt vare på av de hyggelige arrangører ja da er det bare å komme seg til Geiranger neste år!!

Les også håndballspriller Eivind Ellingsen sin opplevelse av debuten i Nibberittet.her

Alle resultater

Se også bilder tatt av arrangøren.
Du cruiser ikke mot mål i miniton!
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Applaus underveis
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Det er ikke alle som har med seg en "hare" som klapper deg frem mot målet.
Håkenstad i kvartett
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Allerede ved Knuten hadde Håkenstad et snaut minutt ledelse til Anne Tafjord. Ut av Knuten jaget Håkenstad noen av de beste mennene og her har hun tatt dem igjen. Det er like før det svinger opp mot de flate partiene frem mot Djupedalshytta.
Anita Håkenstad
Fornøyde vinnere
Foto%3A+Elin+Martinsen
Foto: Elin Martinsen
Helge Hafsås hadde slitt litt med halsbetennelse etter Det Norske Fjellmaraton men syntes ikke han merket noe under løpet. Med ny pers i Geiranger på 30 sekunder og seier var det all grunn til å være fornøyd.
Anita Håkenstad fortsetter i år det hun gjorde i hele fjor nemlig å vinne de motbakkeløpene hun stiller opp i. At det denne gangen var et motbakkeløp på vei og mye asfalt gjorde ingen forskjell syntes hun. Opp til Djupvasshytta gikk det veldig greit syntes hun men den siste grusveien derfra og opp var tøffe.
Etter å ha løpt bare oppover veldig lenge får du et flatt parti inn mot Djupvasshytta før det så smeller til med knallbratte bakker opp til Dalsnibba på et grusunderlag.
Håkenstad syntes det gikk lettere på asfaltpartiet enn hun hadde trodd på forhånd mens de siste 4-5 kilometrene var brattere enn hun hadde tenkt seg på forhånd.
Hafsås sa det nok det mange kan oppleve: Du kan aldri være sikker på hvordan det går før du er i mål, for får du en smell i disse siste bakkene da kan det stoppe helt opp.
Johnsen og Holme tar igjen løperne
De konkurrerte i hver sin klasse Alf Roger Holme og Lars Kristian Johnsen (en halv sykkellengde foran) men syklet sammen til det var en 1 km igjen. Da stakk Johnsen ifra.
begge knuste de gamle løyperekordene.
Syklistene startet en halvtime etter løperne. Her er de iferd med å ta igjen noen av de aller fremste løperne.
Holme og Johnsen på toppen
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Sykkelvinnerne på toppen. Har du litt høydeskrekk er du takknemlig for å se på kameraet og ikke utsikten. Utsikten fra Dalsnibba slår det meste og det er en STOR belønning å kunne se ned på løypa man har løpt, gått eller syklet opp. Å komme opp for egen maskin er en stor prestasjon uansett tid.
Hårnålsvingene
Knuten
Foto%3A+Elin+Martinsen
Foto: Elin Martinsen
Arntzen og Pedersen
Eva k. Arntzen og Tove Lersveen Pedersen er her likt med noen få kilometere igjen. I bakgrunnen vannet nede ved Djupvasshytta.
Hvor tøft det kan være her opp forteller sluttidene. I mål var Arntzen 44 sekunder foran Pedersen som på dette bildet ligger først.
4 nye løyperekorder
Foto%3A+Knut+Arild+Mar%E5k%2C+arrang%F8rene
Foto: Knut Arild Maråk, arrangørene
Det kostet arrangørene dyrt i år da det ble satt hele 4 nye løyperekorder.
Fra venstre: Anita Håkenstad Geiranger Halvmaraton 1.46.19 (den gamle rekorden: 1.49.03), Frid Harstad, Nibberittet terrengsykkel 1.29.02 (hun hadde sjøl den gamle på 1.30.16), Alf Roger Holme, Nibberittet terrengsykkel 1.07.01 (1.11.24) og Lars Kristian Johnsen, Nibberittet racersykkel 1.06.43 (1.14.01)
Tilsammen måtte arrangøren ut med 17.500 kroner i pengepremier.
Kondispresidenten gir intervju
Foto%3A+Heming+Leira
Foto: Heming Leira
Kondispresident og motbakkeinspirator Christian Prestegård kunne fortelle i intervju med "Det 11.bud fargefilm" som laget dokumentarfilm om Geiranger at han var godt fornøyd med eget løp og at arrangementet igjen var meget bra. Kun en ting trengte forbedring mente han og det var å få sperret av all trafikk under løpets gang. Sjøl han flere ganger måtte stoppe helt opp da biler hadde sperret av for trafikken.