Min første presidentperiode er over og den neste er i gang. Jeg er veldig fornøyd med å få fornyet tillit. For KONDIS er noe jeg brenner for! Så jeg lover herved fortsatt å jobbe for at KONDIS skal bli enda større, enda bedre og gi medlemmene det de vil ha. Men ting tar tid, vi er tross alt en ideell organisasjon og er veldig avhengig av alle dere frivillige der ute, som stadig vekk er ute i felten med kamera, pc, penn og lager gode reportasjer både for bladet og nettet.

Men vi kan og må fortsatt bli flere. I noen fylker er vi uten en eneste KONDIS-medarbeider, og vi skulle helst vært flere i hvert fylke. Så vil du bidra selv eller vet om noen som vil det, så si i fra!

Når jeg ser tilbake på de to årene som har gått, så er det mye ugjort. Kondis burde være en viktig spiller på banen når helse og kondisjon er tema. I dag sitter vi på sidelinjen og kommer veldig sjelden til ordet. Her må noe gjøres. Derfor ble en handlingsplan diskutert og vedtatt på landsmøtet i mars. Handlingsplan eller strategi er viktig. Det er viktig hvis KONDIS skal kunne utvikles videre, også i takt med dagens medieverden. En verden hvor ting hele tiden forandrer seg. Vi kan ikke sitte i vårt lille hjørne og fortsette i gamle spor.

I mitt hode er det mange tanker om hvordan vi skal komme videre. Heldigvis har jeg noen fornuftige mennesker rundt meg som kan holde meg litt i ørene når det er nødvendig. De samme menneskene har minst like mange gode tanker som meg. Vi må bare få sortert alle ideene, lagt dem inn i handlingsplanen - og jobbe målrettet med dem.

Jeg vil at KONDIS skal bli lagt merke til. Jeg vil at KONDIS skal begynne å stikke frem snuten og si fra! Jeg vil at KONDIS skal ha en stemme som kan være kritisk når det trengs. Jeg vil også at KONDIS skal være en partner for alle arrangører, samtidig som vi skal si fra til de samme arrangørene når alt ikke er som det bør være. Og vi ønsker å bli hørt og bli brukt som en fullverdig partner. Summen av dette skal gjøre at KONDIS også blir kjent utenfor de kondisjonertes rekker.

Og sist, men ikke minst: KONDIS skal være med å sørge for at kondisjonsbølgen ruller videre. Det ER viktig.


Mot vår

Nok politikk for denne gang. Snart er løpssesongen i gang! Jeg var ute i solen i Oslo i dag og løp. Fantastisk deilig å kjenne at solen varmer. Snart kan kortbuksen hentes frem fra vinterdvalen. Og snart er det Sentrumsløpet. Jeg tror jeg har løpt 27 eller 28 ganger. Og for første gang er jeg litt skeptisk til om jeg klarer mila på under 40 minutter! Jeg innrømmer at det bekymrer meg litt og det stresser meg! Samtidig så vet jeg at jeg er i god form, alderen tatt i betraktning.

Hvor mange år til kan jeg fortsette å ha fremgang, hvis jeg bare gjør tingene riktig? Foreløpig føler jeg at det er mulig å bli bedre. Jeg observerer at det finnes mange løpere som i godt voksen alder presterer veldig bra. Så alt håp er ennå ikke ute!

Noe jeg vet jeg kan bli bedre på er langrenn! Sånn sett er jeg litt bitter på mine foreldre som aldri introduserte meg for langrenn. De introduserte meg egentlig aldri for idrett. Så foreldre, ikke glem å lær de små gleden av en kropp som er i bevegelse. Samtidig føler jeg at jeg kan holde på lenger uten særlige skavanker fordi jeg startet så sent og dermed ikke har hatt den samme slitasjen. Tiden vil vise om jeg har rett.

Vi sees, og jeg skal prøve å være like blid – selv om jeg løper Sentrumsløpet på over 40 minutter!


Tim Bennett

KONDIS-president  

 

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr.4
KONDIS-Årgang 2011
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)