Rallarvegsløpet har fått egen samleside hvor du finner flere bilder fra årets løp, resultater og reportasjer fra løpet i 2004 og 2003.

Rallarvegsløpets Samleside

Desverre måtte Runar Gilberg som løp så suverent lørdag melde pass på 2.etappe, også eldstemann i feltet Hans Graaber måtte kaste inn håndkleet søndag.
80% fullførende på et slikt løp som Rallarvegsløpet er imidlertid meget bra og for de fullførende lettet det på logistikken at Graaber og Gilberg kunne transportere bagasje frem til målgang på Haugastøl.

Dag 2
Under brifingen på lørdagskveld var det bare Hans Graaber som meldte pass for andre dagen.
Det ble imidlertid et forfall til, den suverene vinneren lørdag Runar Gilberg hadde både et kne og en akilles som ikke ville samarbeide, dermed tok han ikke noen sjanser og måtte finne seg i å bli transportsjef andre dag istedenfor å være en sterk kandidat til å vinne hele løpet.

Værvarselet for dag 2 var alt annet enn bra: 3 grader og regn.
Derfor var det en positiv overraskelse når søndagsmorgen inneholdt både blå himmel og sol.
Men truende skyer hvilte over landskapet.
Flere var ute å testet bein og kropp før og etter en bråtidlig frokost som startet 07.30
Det gjaldt å spise med en gang hotellet åpnet frokostsalen da starten var satt til 10.00 for å være sikre på at alle skulle nå toget fra Haugastøl.
For mange løpere er 2 timer i snaueste laget med spising og det var flere som nøyde seg med få brødskiver.

Under prøveløpingen gjaldt både vanter, lue og løpsjakke. Det var neppe stort mere enn 5 grader. For undertegnede var kroppen rimelig god, litt muskulær øm i hoftepartiet og øm i rompeballene, men tross alt ikke så ille som fryktet.
Det spennende ville bli om kroppen ville fungere til å løpe 27 km.
For de fleste av deltakerne var ikke 27 km noen distanse å bli redd av, men med 54 km med masse stigning dagen før var de fleste i nytt landskap når det gjaldt å vite om kroppen kunne tåle dette.
Heldigvis er dag 2 en dag med flatt landskap og til og med noe nedover på slutten.Motbakkene er korte og ikke spesiellt bratte.

kl.10.00 var dag 2 i gang.
Når starten gikk var temperaturen oppe i 6-7 grader og det regnet ikke. 7 av 10 løp i kortbukse, noen med drikkebelte og flere uten.
Både Jan Helgesen og Heming Leira fullførte dag 2 uten å drikke noe underveis.
Værmessig ble det suverent med 8-10 grader, sol ikke noe regn og bortimot vindstille.

Resultatene dag 1 tilsa at det ville være svært vanskelig for de fremste å gå forbi noen i sammendraget, men det skulle løpes først og noen kunne komme til å bryte.
Lengre bakover på resultatlsita var det imidlertid meget jevnt og alt kunne skje.
Men det var neppe konkurransen mot de andre som var det de fleste tenkte på, at kroppen og hodet fungerte var nok målsetningen for de fleste.

Med unntak av Morten Hauso (og Gilberg og Graaber som hadde måtte melde pass) fór de samme ut i tet på dag 2. Jan Helgesen, Per Gunnar Alfheim, Håkon Høst og Bård Lyngnes.
Igjen la Arne Gilberg og Heming Leira ut sammen og bak der fulgte Morten Hauso, Tim Bennett, Karin Sønsteby og Nina Anette Hongseth.

Dette bildet holdt seg 1-2 km før Jan Helgesen fór avgårde og fikk en klar ledelse. Dermed så det ut som Jan var i bra nok form for å fullføre dag 2 denne gangen.
Ikke lenge etter takket Håkon Høst for følget også og Per Gunnar Alfheim som kvelden før hadde vært stor optimist måtte innse at muligheten for 2.plassen sammenlagt forsvant.

Bård Lyngnes hadde litt tidligere sluppet Alfheim og Høst fra seg men holdt jevn fart nå.
Gilberg og Leira klokket ham 55 sekunder foran seg og det kan ha vært ennå mer.
På de lange flate partiene kunne man se ganske langt.
Nå holdt Lyngnes og duoen Gilberg/Leira jamn fart lenge før duoen kom godt i gang og spiste innpå Lyngnes.
Etter 8-9 km (?) var de ikapp og forlot ham ganske kjappt. For første gang i konkurransen nærmet duoen seg også Alfheim som slet med farten, spesiellt oppover.
Da Alfheim fyllte opp med vann ved en bekk var duoen på høyden. Alfheim klaget på at kroppen ikke var helt god.
Leira økte farten et knepp med en gang de hadde tat igjen Alfheimen. Han forsøkte å henge på men det ble luke med en gang og den økte ganske mye etterhvert.
Alfheim og Gilberg ble løpende sammen, Alfheim løp sterkeste i utforbakkene mens Gilberg var raskeste ellers.

Bård Lyngnes hadde måtte slippe de andre, men han slo Karin Sønsteby, Tim Benentt og Morten Hauso såpass klart på dag 2 at han gikk forbi dem i sammendraget.
Morten Hauso på sin side gikk forbi Tim Bennett i sammendraget.
Tims store miss dag 2 var en altfor kraftig frokost som ble avsluttet 1 time og 45 minutter før start.

Karin Sønsteby og Nina Anette Hongseth løp sammen hele veien og likt over mål.

Rått i teten
Vinner av søndagens etappe ble Jan Helgesen som løp jevnt og fint og bare økte. En stor vannblemme kunne ødelagt for ham, men det gikk bra. Håkon Høst leverte sakene også andre dag og beviste igjen at han er i kanonform. Løpere i klasse 45-49 år skal få det tøft i møte med Håkon utover høsten.
At karen besitter en stor mental styrke beviste han også etter løpet. Rett ved målstreken lå et fjellvann og der tok Håkon et 5minuttersbad! Temperaturen på land var 10 grader og i vannet?

Dag 2 myknet opp stive og støle kropper
Felles for alle på dag 2 var at det gikk "lett" og mange løp veldig sterkt på slutten.
Alle var klart bedre i kroppen under og etter dag 2 løpinga enn de var etter løpet dag 1.
Dette tyder på at kroppen kan ta seg inn igjen imponerende bra på kort tid etter en så stor kraftanstrengelse som 54 km med knalltøff motbakkeløping i store deler av løypa.

Her kan det fortelles at Per Gunnar Alfheim var så "uberørt" av disse to dagers løping at han mandag løp 10km konkurranse på 36.59

Rallarvegsløpet for alle!
Summert opp tyder dette på at alle som har løpt maraton (Karin Sønsteby hadde ikke løpt lengre enn halvmaraton) tidligere vil kunne ha bra sjanse til å fullføre Rallarvegsløpet.
Nøkkelen er å finne en rytme man er i stand til holde over lang tid og å gå ut i et tempo som utsetter det å bli sliten fysisk og mentalt så lenge som mulig. Det er også ekstra viktig med tilførsel av drikke og mat underveis.
En som tidligere har løpt maraton har det ofte i seg hva farten bør/kan være og er også trent på hva det vil koste mentalt.

Rallarvegsløp også i 2005
Hele helgen var en så positiv opplevelse at alle deltakerne var skjønt enig om at løpet burde arrangeres også i 2005 og siste helg i juli er allerede avsatt.
Så for dere som ikke deltok i år er det bare å begynne treningen for neste år. Dette er et ultraløp som krever sitt men absolutt overkommerlig for de fleste.

Det fantastiske været som løpet nøt godt av i år finnes det jo ingen garanti for, men naturen er der neste år også og maten på Finse 1222 var fortreffelig i ypperste klasse!
Når Finse 1222 byr på en trådløs sone for kobling mot internett med superrask hastighet ( i å rgratis) ja da finnes det vel ingen grunn til å rusle på asfalten i slutten av juli 2005!
Kommer mange av de samme kondisjonerte også neste år er du garantert en flott sosial happening!

Resultatliste dag
1 Rallarvegsløpet 2004

Kvinner
1. Karin Sønstby 5.34.37
2. Nina Anette Hongseth 5.47.51

Menn
1. Runar Gilberg 4.10.38
2. Jan Helgesen 4.18.21
3. Håkon Høst 4.26.15
4. Per-Gunnar Alfheim 4.42.36
5. Heming Leira 4.55.16
6. Arne Gilberg 5.26.26
7. Tim Bennett 5.33.21
8. Morten Hauso 5.34.31
9. Bård Lyngnes 5.37.54
10.Hans Graber 6.26.38


Resultatliste dag 2 Rallarvegsløpet 2004

Kvinner
1. Nina Anette Hongseth 2.17.49
1. Karin Sønsteby 2.17.49

Menn
1. Jan Helgesen 1.45.37
2. Håkon Høst 1.49.19
3. Heming Leira 1.54.51
4. Arne Gilberg 1.58.19
5. Per Gunnar Alfheim 1.59.38
6. Bård Lyngnes 2.05.02
7. Morten Hauso 2.12.01
8. Tim Bennett 2.16.59


Resultatliste sammenlagt Rallarvegsløpet 2004

Kvinner

1. Karin Sønsteby 7.52.26
2. Nina Anette Hongseth 8.05.40

Menn
1. Jan Helgesen 6.03.58
2. Håkon Høst 6.15.34
3. Per Gunnar Alfheim 6.42.14
3. Heming Leira 6.50.07
4. Arne Gilberg 7.24.45
6. Bård Lyngnes 7.42.56
7. Morten Hauso 7.46.32
8. Tim Bennett 7.50.20

Rallarvegsløpets Samleside