På de lengste distansene ble det også levert gode resultater. Framolekene har både 1500, 2000 og 3000 m på programmet og det ble prestert godt på alle distansene.

I klasse kvinner senior på 800 m ble det en duell mellom terreng-norgesmester Karoline Finne og Lena Indrebø, begge fra Gular. Lena klarte å holde Karoline bak seg i spurten og vant dermed kvinner senior.

1 335 Lena Indrebø (92) Gular, IL 2,15,55
2 332 Karoline Finne (93) Gular, IL 2,15,79
3 342 Cecilie Udstuen (86) Haugesund Idrettslag Friidret 2,19,25
4 105 Marie Synnøve Qvale (94) Bøler IF - Friidrett 2,21,25
5 514 Karoline Loftås (91) Osterøy IL 2,29,48

Elisabeth Angell Bergh fra Haugesund IF vinner 800 m i kvinner 18/19, foran sin klubbveninne Anna Sofie Førre.

1 343 Elisabeth Angell Bergh (96) Haugesund Idrettslag Friidret 2,15,30
2 341 Anna Sofie Førre (96) Haugesund Idrettslag Friidret 2,18,53
3 577 Mari Aarskog Nesse (96) Stord IL (Allianseidrettslag) 2,24,67
4 233 Ane Rolland (96) FRI IL 2,31,98
5 446 Amalie Lekva (96) Norna-Salhus IL 2,42,83

IMG_8703_fix_640.jpgInga Kårstad Skaar fra Førde vinner klasse J-15 på 800 meter på sterke 2,18. Mia Bjørlykke (67) slår ikke Inga, men vinner sin klasse  J-17.

611 Christina Ellefsen Hopland (97) Varegg Fleridrett dns

Anna Serine Røssland fra Gneist klarte kravet til U20 VM under et solo løp på 3000m hinder. Hun løp som en klokke hele veien, og kom i mål på supertiden 10,42,80. Dette er også ny kretsrekord i flere klasser. (Foto: Jostein Lie)

IMG_9104_fix_640.jpgFeltet i menn senior på 3000 meter. Jørgen Tvedt fra arrangørklubben Norna-Salhus leder an, men i følge resultatlisten fullførte han ikke.

Stian Vestbø fra Haugesund IF tar her en klar seier.

474 Jørgen Tvedt (95) Norna-Salhus IL DNF

IMG_9101_fix_640.jpgJon Rolf Skamo Hope fra Hyen vinner klart 3000 meter i G-16.

1 370 Jon Rolf Skamo Hope (98) Hyen IL 9,18,59
2 382 Matias Førde (98) Jølster IL 10,08,21
3 383 Andreas Jensen (98) Kalandseid IL 10,15,71

IMG_9036_fix_640.jpgFeltet for jentene under senior-nivå på 3000m. Christina Ellefsen Hopland fra Varegg tar tidlig ledelsen i feltet og gir den heller ikke fra seg. Hun kommer inn på knallsterke 9:55, som er en forbedring på 10 sekunder av sin pers fra BFG Åpningsstevne for en måned siden. Selvsagt ny stevnerekord, Bak henne kommer feltet med Ingvild Myking, Hanne Steinstø, Linn Seliussen og  Silje Lindstad.

3000m J-17:

1 611 Christina Ellefsen Hopland (97) Varegg Fleridrett 9,55,25
2 489 Silje Lindstad (97) Norna-Salhus IL 11,08,31

IMG_9175_fix_640.jpgIngvild Myking fra Bjarg og Christina Ellefsen Hopland. Sterkt løp også av Ingvild, hun løp 3000 meter på 10:07, som er ny kretsaldersrekord.