Raskere enn verdensrekorden
Kondis Romerike har prøveløpt løypa til neste lørdags Lørenskog Halvmaraton, som også er 3.løp i Vinterkarusellen på Romerike. Og ja... det gikk raskere enn gjeldende verdensrekord på distansen, men det var etter den ene av to runder - og det spørs vel om det dukker opp noen som løper på under en time 10.desember på Lørenskog. Men...en plass på Norgesstatistikken eller veteranstatistikken kan være oppnåelig for mange.
Statistikk
Ta en titt på den nye Norges- og veteranstatistikken for 5 km, så ser du at Vinterkarusellen er godt representert. Dere får altså en ny mulighet til å komme på statistikken lørdag 10.desemer på halvmaraton, og 4.februar følger Vinterkarusellen opp med kontrollmålt 10 km på haga (7.løp av 10).

Innbydelse Lørenskog Halvmaraton Kartet i innbydelsen er senere oppdatert, se nedenfor.

Det kan bli litt mørkt mot slutten av løpet, ta med reflexvest eller noe som gjør deg tilsvarende synlig i trafikken.

NB
De som er påmeldt i Vinterkarusellens konkurranseklasser er også automatisk påmeldt til Lørenskog Halvmaraton - ingen ekstra startkontingent*
*Det betyr at dersom du ikke er påmeldt i Vinterkarusellen kan du melde deg på der i stedet for å melde deg på i Lørenskog Halvmaraton, så får du Lørenskog Halvmaraton på kjøpet

Rask løype med føreforbehold
Under fredagskveldens prøveløping var det vinterføre og 2 kuldegrader. Det kan bli både bedre og verre forhold, men vi krysser fingrene for at det ikke blir isholke.
Uavhengig av vær- og førehold vurderer vi løypa til å være tidsmessig som Oslo halv + 1 minutt.
Selv med 2 ganger 50 meter høydeforskjell er dette en lettløpt halvmaraton og mer enn gjennomsnittlig variert. Arrangementsmessig er det krevende med mange vegkryssinger, men Lørenskog FIL har en imponerende mannskapsliste som skal lose deltagerne trygt og riktig fram. ETTERANMELDING ER MULIG TIL 30 MIN FØR START - START ER KL 14:30.

Kontaktpersoner:
Arne Halvorsen tlf. 6790 0977 / 908 28 319 eller Tor Haaland tlf. 6790 7735 / 990 40 043

KM halvmaraton neste år
KM halvmaraton har ikke vært arrangert hvert år, men nå har Lørenskog FIL allerede søkt om å få legge dette halvmaratonløpet inn som KM halvmaraton neste år, og mye tyder på at det vil gå i orden.
Da vil vi nok anbefale at dette legges som første løp i Vinterkarusellen. Midt i desember er det større fare for vanskelige løpsforhold enn i begynnelsen av november, og med KM-status bør vel løpsforholdene vektlegges sterkere enn i Vinterkarusellen.
Runa+Bostad+l%F8p+det+f%F8rste+l%F8pet+i+%E5rets+vinterkarusell+s%E5+raskt+at+det+ble+topplassering+p%E5+%E5rets+Norgesstatistikk+over+5+km.+%0D%0AHvis+hun+eller+andre+skal+toppe+%E5rets+Norgesstatistikk+p%E5+halvmaraton+m%E5+det+l%F8pes+fortere+enn+Siri+St%F8rmers+1.18.01+i+Oslo+Maraton.
Runa Bostad løp det første løpet i årets vinterkarusell så raskt at det ble topplassering på årets Norgesstatistikk over 5 km. Hvis hun eller andre skal toppe årets Norgesstatistikk på halvmaraton må det løpes fortere enn Siri Størmers 1.18.01 i Oslo Maraton.
Lett start
Starten er trukket ca 300 meter tilbake i forhold til målområdet ved Hammer skole, slik at det skal passe med nøyaktig 21.097,5 meter når vi går i mål etter to runder. Den lille bakken forbi skolen merker vi ikke så tidlig i løpet og knapt nok i begynnelsen på andrerunden heller. De første ca 1.5 km går på gangvei langs gamle Strømsvei - nesten helt uten høydeforskjell.

50 meter høydeforskjell
På de neste 3 kilometerne er det samlet ca 50 meter stigning, men det er likevel gjennomgående lettløpt. Det løypa tar av til høyre fra Gamle Strømsvei (se kartet nedenfor) kommer vi inn på grusvei (snødekke fredag kveld) og det går slakt og etterhvert veldig slakt oppoverbakke de neste ca 3-400 meterne. Etter hvert flater det ut og da er det bare å håpe at det ikke blåser i dette åpne kulturlandskapet. Det er ei lita kneik opp til skihytta ved drøye 3 km, og herfra kan føreforholdene skape litt vansker de neste 3-400 meterne.

Småkupert terreng
Selv om det kan bli litt småmørkt på andrerunden er det god sikt på den brede turstien gjennom skogen fra Skihytta til Sandbekken. Det er det eneste partiet på hele løypa hvor det mangler belysning, men det er lys fra bebyggelsen på andre siden av bekken som går parallelt med trasèen. Dette partiet er småkupert og morsomt, men det kan bli litt kranglete underlag hvis vi er uheldige. I det vi skimter bakken vi løp opp på forrige vinterkarusell svinger vi brått til venstre, og inn i boligområdene på Kurland.
Gerard+Cornelissen+%28bakerst+p%E5+bildet%29+vant+det+f%F8rste+l%F8pet+i+%E5rets+Vinterkarusell%2C+og+stiller+antagelig+p%E5+halvmaraton+p%E5+L%F8renskog+%28kanskje+5+km%29.++Han+har+l%F8pt+halvmaraton+bare+en+gang+tidligere%2C+den+gang+han+var+en+god+400+meter+hekk+l%F8per+i+Nederland%2C+og+jogget+rundt+p%E5+1.28.++Stiller+han+opp+denne+gangen+g%E5r+det+garantert+mye+fortere.+
Gerard Cornelissen (bakerst på bildet) vant det første løpet i årets Vinterkarusell, og stiller antagelig på halvmaraton på Lørenskog (kanskje 5 km). Han har løpt halvmaraton bare en gang tidligere, den gang han var en god 400 meter hekk løper i Nederland, og jogget rundt på 1.28. Stiller han opp denne gangen går det garantert mye fortere.
Variert og morsomt
Etter at vi kommer inn i boligområdene på Kurland følger de beste 4 km av runden. Det er en del vegkryssinger i begynnelsen av dette partiet (arrangøren har kalt inn mye vaktmannskap), men lettløpt og variert. Etter en skarp venstresving inn på Holenveien får vi en halvbratt bakke opp til løypas høyeste punkt, og minst like bratt ned igjen mot Kurland skole. Deretter er det slakt utfor og veldig lettløpt på turveien langs Blåkollbekken fram til og under gamle Strømsvei og deretter lettkupert gjennom sykehusområdet og fram til motorveien (rv 159).

Fjell'amar
Vi fortsetter på turveien under og over trafikkmaskinen ved Blåkollen/Lørdagsrud, og følger gangvei langs Fjellhamarelva og til venstre over brua. Her har vi Icopal og Flaggfjellet på høyre side, og Norges største barneskole til venstre. Vi som er herfra sier forresten Fjell'amar (stum h).
Utenfor skolen går også starten på vårens nest vakreste eventyr, Fjellhamarstafetten.
Like før Fjellhamar stasjon løper vi til venstre inn Markus Thranes vei, og her må kuperinga måles i centimeter.

Paddeflatt siste 2,5 km
Etter ca 8 km krysser vi motorveien for andre gang, og her blir det en motbakke opp gangbrua før vi må svinge skarpt til venstre to ganger før vi er nede på gangveien langs Strømsveien. Denne delen av løypa er kjent for alle som har løpt Vinterkarusellen de siste årene. Det er flatt og kanskje litt kjedelig - men raskt. Det er ca èn kilometer langs Strømsveien, til venstre og ca èn kilometer langs Nordliveien, til venstre igjen og ca 500 meter til mål. Dvs... til runding første gang, til mål andre gang.

Hammer bru
Rett etter start går gangveien over den gamle flotte steinbrua "Hammer bru". Denne er underrestaurasjon og avsperret, mens gående er henvist til en smal provisorisk trebru ved siden av.
Den svaiet godt selv når en liten kar passerte der i joggefart. Her regner jeg med at arrangøren enten får anledning til å la løperne løpe over gamlebrua, eller legge løypa ut i veibanen ved siden av. Det blir iallfall umulig å slippe startfeltet over den provisoriske brua etter bare få meters løping....

Trafikk
Det aller meste av løypa følger gangveier og fortau. Ett unntak er grusveien fra Gamle Strømsvei til Skihytta hvor det riktignok er veldig liten trafikk, og også på boligveiene på Kurland og ved sykehuset må vi være forberedt på en og annen bil.