Kystløpets femte utgave fikk deltagerrekord med 176 løpere. Det ble også satt løyperekord både i herre og dameklassen. Kystløpet befestet sin posisjon som Dalanes desidert største løp, og det er også ett av de største løpene i sør-Rogaland.

Det er også gledelig at mange av løperne kommer tilbake til dette flotte løpet som går i et fantastisk fint naturområde mellom Egersund og Hellvik.

Ørjan Grønnevig, som har tatt løper Norge med storm i år, imponerte nok en gang. Han slo Henrik Ingebrigtsen ganske klart og løp inn til 34.51, som er en forbedring av den gamle løyperekorden med 15 sekunder. Henrik Ingebrigtsen løp også bra etter et trøblete år med mye skader. På tredje plass kom Gunnar Osmundsen, som alltid presterer bra i løp.

Vigdis Holst løp meget bra i dameklassen. Vigdis lå lenge bak Anne Jorunn Hodne, men da de kom inn i den kuperte delen av løypa stakk Vigdis fra sin konkurrent og kom inn til ny løyperekord på 43.17. Kari Anne Veen Billingstad løp også meget bra og forbedret sin egen tid med over ett minutt og kom inn til en sterk 3. plass.

Bildegalleri Dalane Tidende

Starten på Kystløpet    Foto: Thomas Hetland

Henrik Ingebrigtsen og Ørjan Grønnevig har tatt teten.      Foto: Thomas Hetland

Johann Monsen(113), Asbjørn Ueland(42), Runar Gilberg(10), Anne Jorunn Hodne(61) og Jarle Tednes har plassert langt
frem i feltet i den første tøffe bakken.     Foto: Thomas Hetland

Ørjan og Henrik i ensom majestet nærmer seg 4 km-merket.             Foto: Kolbjørn Hetland

Løperne må løpe gjennom en av de eldste tuneller som ble brukt av toget på den gamle toglinjen.

Løpere langs en av de flotte håndlagede murer på denne flotte strekningen.            Foto: Kolbjørn Hetland

Olav Hannisdal fra EOK i fint driv.         Foto: Kolbjørn Hetland

Gunnar Osmundsen fra Skjalg IL nærmer seg vending på 5,5 km.            Foto: Kolbjørn Hetland

Eirik Mong og Jorunn Hadland                   Foto: Kolbjørn Hetland

Oddveig Odland (52), Hanne Mong (81) og Turid Goa (7) har 3,5 km før de er i mål.         Foto: Kolbjørn Hetland

Are Herstad(33), Mildfrid Melberg(99) og Dag Hermann Abeland nærmer seg mål.       Foto: Tore Grastveit

Vigdis Holst inn til ny løyperekord på 43.17.    Foto: Thomas Hetland

Tero Paivarienne fra SK Vidar                Foto: Thomas Hetland

Andres Nygård er ikke bare en meget dyktig syklist; Han er også helt i toppen i løping. Her løper han inn til en sterk 4. plass på tiden 39.14  og forbedring av sin egen bestetid med 39 sekunder.             Foto: Thomas Hetland

Kari Anne Veen Billingstad inn til en flott 3 plass.                    Foto: Thomas Hetland

Anna T Omdal fra EIK-friidrett er sprinter, men tok Kystløpet som en fin utfordring og løp et flott løp,

Einar Søndeland er primus motor i GTI som om to uker arrangerer  3-sjøersløpet som er Vestlandes største halvmaratonløp.        Foto: Thomas Hetland