En rekke personer i Rena-området har uttalt et ønske om et triathlontilbud i geografisk nærhet. På bakgrunn av ønsket fant enkelte ut at det eneste som "måtte til" var at noen tok initiativ til å dra igang, også ville resten ramle på plass etterhvert. Heldigvis har det nesten vært så enkelt. Rena IL hadde ingen Triathlon-relaterte aktivitetstilbud da vi forhørte oss med dem, men var meget positive til at noen tok initiativ og dro igang en gruppe og et arrangement. Løsningen ble at det i samarbeid med Rena IL Sykkel ble dannet en Triathlongruppe. Sykkelgruppens leder, Tom Rødsbakken som er ivrig terrengsykkelist, har vært meget behjelpelig i oppstartsprosessen og skal ha mye av æren for at opprettelsen av Rena IL Triathlon har vært så enkel som den faktisk har vært.

Bildet: Nestkommanderende I Rena IL Triathlon: Tommy Aleksandersen i et av sine rette element. 

Selve Rena Triathlon-arrangementet er tiltenkt å være et tilbud for "alle". Det har hele veien vært et krav fra materialforvalteren i Rena IL Triathlon, om at det skal være mulig å delta selv med en meget redusert treningsmengde liggende til grunn. Det er derfor lagt opp til 2 forskjellige distanser. Maksimaltiden er også romslig. Rena triathlon er derfor en konkurranse både for de som vil konkurrere om heder og ære mot andre kumpaner, eller de som kun ønsker å konkurrere mot seg selv (og elementene selvfølgelig).

Rena triathlon er en triathlonkonkurranse som går av stabelen på Rena i Åmot kommune. Arrangementet er et samarbeid mellom Forsvaret og Rena Idrettslag, og arrangeres for første gang i 2013. Åmot kommune ligger på indre Østlandet noe som betyr at Rena triathlon gjennomføres ved å svømme i ferskvann, sykle på asfalt gjennom furuskog og løping hovedsaklig på asfalt i nærheten av sentrum av tettstedet Rena. Svømmingen gjennomføres i Prestsjøen ved Rena Camping, syklingen gjennomføres på Rv 215 Rena – Deset – Rena, og løpingen gjennomføres i sentrumsområdet på Rena.


















Bildet over:
Løypekart - svømming.

Bildet til høyre: Løypekart - løp.

Konkurransedato er 22.juni. Startskuddet går kl 1200.

Rena triathlon består av to forskjellige distanser, sprint- og normaldistanse:

1. Rena triathlon sprint: Svømming: 750 meter, sykling 20 kilometer, løping 5 kilometer.
2. Rena triathlon normal : Svømming 1500 meter, sykling 40 kilometer, løping 10 kilometer.

Maksimaltid:
Maskimaltiden for konkurransen er satt til 6 timer. Drikkestasjon Det vil bli organisert en drikkestasjon hvor det serveres sportsdrikke. Denne stasjonen vil man passere flere ganger, det kommer an på om man gjennomfører sprint- eller normaldistansen. 

Henting av startnummer:
Startnummer kan hentes dagen før konkurransen, fredag 21.juni, fra kl 1000- 2000 i resepsjonen på Idrettskontoret i Rena Leir, eventuelt på konkurransedagen, lørdag 22 juni, mellom kl 0730 -1030.

Krav til utsyr:
Svømming: Våtdrakt m/badehette. Badehette får du utlevert av arrangør.

Deltageravgift og max antall deltagere:
Deltageravgiften for deltagelse i Rena triathlon er 400,- kroner uansett hvilken distanse man ønsker å delta på.

Det maksimale antallet deltagere vil være 150 stk fordelt på begge distansene.

Konkurransen krever engangs- eller årslisens hos Norges Triathlon Forbund. Engangslises kan betales ved utlevering av startnummer.

Påmeldingsfrist Påmeldingsfrist er 1.juni.

Premiering: Det vil være premiering for både vinnere i herre- og dame-klassen, men også idealtid vil premieres. Alle som gjennomfører konkurransen vil få tildelt en ”finisher t-shirt”.

Kontaktinformasjon: Ved spørsmål i forbindelse med Rena Triathlon 2013 er det bare å ta kontakt med Tommy, tommyalex@live.no, eller Annike,annike_aagedal@hotmail.com. 

Påmelding til Rena triathlon

Rena IL Triathlons nettsider

Det er også en facebookgruppe hvor det er mulig å få endel info fra. 



Rena ILs triathlon-gruppe består av:
1. Sjef: Annike Ågedal (Norseman finisher - bildet over)
2. Nestkommanderende: Tommy Aleksandersen
3. Utholdenhetstrener: Petter Berland (Norseman finisher x 2 + Xman UK 24 finisher)
4. Materialforvalter: Marius Kristiansen

Forsvaret har følgende personell medvirkende i gjennomføringen av Rena Triathlon 2013:
1. Sjef for Rena idrettspark, idrettsoffiser, Ragnhild Bolstad (særdeles ivrig langrennsløper og Birken-entusiast)
2. Idrettsoffiser, Magne Almås.