RESULTATER

ADELSKALENDER

Ny stor bildereportasje fra Kristins Runde

Bo Johanssons blogg

Robert Hansen fra Hønefoss imponerte med ny løyperekord 7.10.19 da han vant det 81,5 km lange Kristins Runde i Nordmarka. Han satte inn et avgjørende rykk i den harde bakken ved Langlia etter ca 40 kilometer, og siden slapp han aldri de nærmeste konkurrentene inn på seg.

I ultraløpet Kristins Runde er det ikke bare stiene opp og ned til Nordmarkas fem 700-meterstopper som skal forseres. Det er nok av kupering også på skogsbilveiene. Det var altså i en av disse bakkene Robert sa definitivt farvel til Kristian Qvenild fra Kongsberg og Jon Harald Berge fra Dramm- og som vi ser av vignettbilder var det en svært glad vinner som kom mot mål ved Tverrsjøstallen der familien heiet han inn.

De 25 løperne fikk et strålende løpsvær med sol og ikke for mange varmegrader. Kraftig regnvær dagen før hadde bidratt til at et ganske vått terreng ble enda våtere, så terrengpartiene bidro til konstant bløtt og gjørmete fottøy. Med nytt startsted (Tverrsjøstallen ved Jevnaker) kom de tre toppene Helgehaugen, Lamannshaugen og Svarttjernshøgda på slutten av ultraløpet i stedet for i begynnelsen. Fordelen var at farten da ble høyere på de lengste veistrekningene, men samtidig ble det en mer enn tøff avslutning.

Robert trodde løpet var kjørt
I et uoppmerksomt øyeblikk ved Lamannshaugen 7-8 kilometer før mål misset Robert en merking, og trodde løpet var kjørt. Han tapte en hel del minutter på dette, men vant med hele 13 minutters margin til Per Olav Bøyum som hadde passert Jon Harald Berge på slutten. Jon Harald som vant Kristins Runde de to første årene følte seg alt for svak i motbakkene.

Uheldige Qvenild
Kristian Qvenild lå på en klar 2.plass med 10 kilometer igjen å løpe, men ned fra Helgehaugen tok han til venstre i et kryss der han skulle løpt til høyre, og dette oppdaget han ikke før han var nesten i mål. Han måtte derfor diskes, men fjorårets 3.mann i UltraBirken viste nok en gang at han kan mer enn å løpe fort på flate asfaltmaraton. Til tross for tydelig merking var det flere som løp feil mot slutten - en kombinasjon av uoppmerksomhet og kanskje at de var slitne(?). I tillegg til merkingen kan løperne støtte seg til et detaljert kart med løypa inntegnet og løypebeskrivelse fra kryss til kryss.

Cecilie vant kvinneklassen
Cecilie Karlsen fra Lørenskog vant kvinneklassen på tiden 11.04.29. Hun debuterte som ultraløper i fjorårets Kristins Runde, men har allerede rukket å bli en rutinert langtraver. Nå perset hun med ganske nøyaktig én time. Klubbvenninnen i Romerike Ultraløperklubb, Leila Ferguson fra Lillestrøm (og Skottland) løp sammen med Cecilie til omtrent halvveis, men måtte etterhvert slippe. Ved servicestasjon 2 etter 60 kilometer var avstanden 10 minutter, mens det i mål skilte nesten to timer - men da hadde Leila vært på en lang æresrunde etter å ha oversett noe merking.

Også tredje kvinne i mål fikk en æresrunde på slutten, men rekkefølgen ble som den var ved 60 km for de tre kvinneløperne. Tidlig i løpet hadde Anne Britt Bringedal fra Oslo en ganske klar ledelse. Allerede ved servicestasjon 1 etter 16 kilometer ledet hun med 13 minitter på de to andre jentene. "Jeg tenkte det var greit å ha litt å gå på" sa en smilende deltager etter målgang - litt irritert over bommen på slutten, men glad for å ha fullført det tøffe løpet.

Kristins Runde en måned tidligere de kommende årene
*Det ble en del forfall dagene før løpet, slik at bare 25 av 37 påmeldte stilte til start. Det er like mange som de to første årene, men bare halvparten så mange som i fjor da 52 løpere startet og 51 fullførte. Det var stevnekollisjon med blantannet Styrkeprøven på sykkel, Marka24 (i samme område), O-festivalen og svensk Midtsommarfeiring - som hver tok noen potensielle deltagere. Fra neste år flyttes Kristins Runde en måned fram, i 2012 går løpet lørdag 2.juni.